Paluu arkeen on oikeastaan hyvä juttu mutta joskus keho ja mieli hangoittelevat vastaan. Vaikka pikku lomasen tarjoama hengähdyshetki olisi tuntunut juuri riittävältä ja viikkokalenterissa on luvassa mukavia haasteita, aivomme vastustavat muutosta. Ihan periaatteesta. Loman jälkeen saattaakin kestää hetkisen päästä taas arjen imuun.

Puuro1_10

Ensimmäinen etappi on aamu. Kello soi kesäaikaa mutta mieli on vielä talviunilla. Torkutuksen jälkeen malttia ei ole isompaan aamupalakokkailuun mutta onneksi terveelliset vaihtoehdot on tehty helpoiksi.

Puuro1

Paulúns on kehittänyt tuotesarjan juuri tähän tarpeeseen. Ruotsissa sitä on jo myyty jo yhdeksän vuotta ja sikäläinen tuotevalikoima on vaikuttava. Meille Suomenlahden yli ovat ensimmäisenä rantautuneet myslit, puurohiutaleet ja granolat.

Puurodeluxe

Sain testattavaksi koko setin ja päätin heti tarttua puuroaineksiin, sillä herkullinen puuro on parhaimmillaan arjen luksusta. Mutta vilkaisu granolapaketin kylkeen aiheutti sittenkin vaikean valintatilanteen. Yleensä kartan kaupan granolaa, joka on kyllästetty sokerilla ja rasvalla. Paulunsin granolat on kuitenkin makeutettu marja- ja hedelmätiivisteillä ja rasvaa ja suolaakin on tavanomaista vähemmän. Sen sijaan ne sisältävät siemeniä, kuivattuja marjoja, täysjyvähiutaleita ja mausteita. Ihan kuin itte tehty siis. Puurosekoituksissa jatkuu sama meininki.

Mutta miksi tyytyä toiseen, kun voi valita molemmat? Lopputuloksena syntyi siis luksusaamun mashup ja puurojen Rolls Royce. Ehkä sittenkin parhaimmillaan kiireettömänä vapaapäivänä mutta mainio eväs myös töihin mukaan otettavaksi.

Puuro1_5

Lempein puuro syntyy kookosmaitoon ja on tavanomaista parempaa jo sellaisenaan marjojen kanssa. Erityisen harmaana aamuna kulho kannattaa kuitenkin tuunata granolalla ja raastetulla raakasuklaalla, joka suloisesti sulaa puuron pinnalle. Samalla päivän fiilikset tulee viritettyä optimaaliseen asentoon.

Tuunaus

Huom! Paulúnsin tuotteet ovat erittäin kuitupitoisia, joten ne kannattaa pureskella huolella ja nauttia muutenkin keskittyen. Ainut miinus (omalla kohdallani pitkä) on se, että tuotteet eivät ole gluteenittomia. Niitäkin kyllä Paulúnsilta löytyy, mutta lahden toiselta puolen. Joka tapauksessa toivon, että muro- ja myslihyllyn valtaus on vasta alkusoitto, sillä Paulúnsin avulla terveellisten valintojen tekeminen on todellakin vähän helpompaa ja hauskempaa.

Puuro1_7

Superpuuro deluxe

2 – 4:lle

 

Viimeistelyyn:

  • Paulúns kaakao ja vadelma granolaa
  • pakastemarjoja
  • 10 g tummaa raakasuklaata raastettuna (kaakaopitoisuus yli 70%) tai kaakaonibsejä

 

Sekoita kattilassa vesi ja kookosmaito. Lisää puurohiutaleet ja hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta merisuolalla ja halutessasi lisää hieman hunajaa tai kookosnektaria.

Lusikoi puuro kippoihin ja viimeistele annokset pakastemarjoilla, mustikka-vadelma granolalla ja raastetulla raakasuklaalla tai kaakaonibseillä.

”Easy like Sunday morning.”

Puuro1_9

 

Miten sinä tuunaat superpuurosi?

 

 

Yhteistyössä:
blogirinki_logo

4 kommenttia “Superpuuro deluxe”

  1. Hah, olen tahan asti sivuuttanut kaikki Pauluns -jutut ja vasta nyt tajusin, etta syytta: pikaisesti katsoen olen lukenut Paulunsin Pauligiksi ja kuvittelin, etta tama on joku kahvi-Pauligin uusi juttu, mika ei ole olleenkaan vakuuttavaa… Hih. 🙂 Ihanannakoinen aamupuuro ja voisinpa vietttaa tuollaisia kissanpaivia!

    1. Hupaisa sekaannus. Mutta joo, molemmilta löytyy kyllä aineksia aamupalaan 😉 Ja tuo issarouva osaa kyllä rentoutumisen taidon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *