Sahrami on kuin talteen kerättyjä auringonsäteitä. Muistuttaen siitä, että valo on aina tuolla jossain, pilvien takana tai pallon toisella puoliskolla. Mikä siis parempi tapa juhlistaa tänään olevaa talvipäivä seisausta, yhtä etappia vuoden kierrossa ja kääntymistä kohti uutta (entistä parempaa) ajanjaksoa.

Sahramipullien innoittamana syntyi täksi jouluksi valkosuklaisia konvehteja samoin maustein. Viime vuonnakin jäivät pullat tekemättä, mutta teemaa muunnellen leivoin raakakakun.

Sahramipullasuklaa

n. 12 kpl

 

  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1/2 pss sahramia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • ripaus hienoa suolaa
  • 100 g kaakaovoita
  • 1 rkl lesitiinijauhetta
  • 1 dl kookosmaitojauhetta
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia (tai maun mukaan)
  • 1/2 tl raastettua sitruunankuorta tai jauhettua vaniljaa
  • kourallinen rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Ota kaikki ainekset valmiiksi

ja jauha tarvittaessa kardemumman siemenet.

Punnitse kaakaovoi

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä kookosöljy ja lisää mausteet. Kuumenna parin minuutin ajan, kunnes sahramista irtoaa väriä (vaatii 75 asteen lämmön).

Lisää hunaja ja ota kattila sivuun.

Sekoita joukkoon kaakaovoi ja rusinat. Anna sulaa.

Vatkaa lopuksi sekaan lesitiini- ja kookosmaitojauhe. Mausta vaniljalla tai sitruunalla. Kaada suklaa suklaamuotteihin tai laakealle lautaselle. Vie kylmään jähmettymään. Leikkaa tarvittaessa paloiksi ja säilytä jääkaapissa.

Print

Sahramipullasuklaa

Ingredients

  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1/2 pss sahramia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • ripaus hienojakoista suolaa
  • 100 g kaakaovoita
  • 1 rkl lesitiinijauhetta
  • 1 dl kookosmaitojauhetta
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia (tai maun mukaan)
  • 1/2 tl raastettua sitruunankuorta tai jauhettua vaniljaa
  • kourallinen rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Instructions

  1. Ota kaikki ainekset valmiiksi, jauha tarvittaessa kaardemumman siemenet. Punnitse kaakaovoi. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä kookosöljy ja lisää mausteet. Kuumenna parin minuutin ajan, kunnes sahramista irtoaa väriä (vaatii 75 asteen lämmön). Lisää hunaja ja ota kattila sivuun. Sekoita joukkoon kaakaovoi ja rusinat. Anna sulaa. Vatkaa lopuksi sekaan lesitiini- ja kookosmaitojauhe. Mausta vaniljalla tai sitruunalla. Kaada suklaa suklaamuotteihin tai laakealle lautaselle. Vie kylmään jähmettymään. Leikkaa tarvittaessa paloiksi ja säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia “Sahramipullasuklaa”

  1. Mm,varmaankin ihanaa:) Olen pariin otteeseen yrittänyt tehdä valkosuklaata kookosmaidolla,mutta en ole koskaan onnistunut saamaan sellaista samanlaista koostumusta levyihin kuin kaupan valkosuklaassa.

    1. Sahramin ystävä tykkää 🙂 Luulenpa että kaupantyylistä valkosuklaata on aika vaikeaa tehdä täysin kasvispohjaisena. Kookosmaitojauhe kyllä toimii ihan kivasti mutta lähestyn tätä silti eri tuotteena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *