IMG_4557-2

Sunnuntai on suosikkipäiväni kahvilassa istuskeluun. Tai olisi elleivät monet kivat kahvilat, jonne en viikolla ennätä, olisi suljettuina. (Ymmärrän kyllä Suomen työvoimakustannukset.) Siksi en ollut uskoa korviani, kun ystäväni kertoi, että Helsingin Töölöstä löytyy uusi raakaruokakuppila, joka vieläpä on viikonloppuisin auki. Liian hyvää ollakseen totta?!

IMG_4554

Raw’n More on kahden naisen toteutunut unelma: raaka- ja elävänravinnon herkkuja tarjoava kahvila. Putiikin olemassaolo oli mennyt minulta ihan ohi, mutta paikka onkin ollut pystyssä vasta vajaan  kuukauden. Nettisivuja ei (vielä?) ole, mutta facebookista on voinut seurata kahvilan syntyvaiheita marraskuusta lähtien.

IMG_4553

Helsingistä löytyy jo useampi raakaleivonnaisiakin tarjottava paikka mutta Raw’n Moren valikoima ei rajoitu pelkästään kakkupaloihin. Tiskistä löytyy vaikuttava valikoima myös suolaisia herkkuja, kuten wrappeja, pizzaa ja täytettyjä leipiä. Kaikki valmistetaan tarkasti raakaruokatyyliin, poikkeuksena arkisin tarjottava vegaaninen lounaskeitto, joka on lämmin. Juomapuolelta löytyy smoohtieita, tuorepuristettuja mehuja ja vehnänorasshotteja mutta myös kahveja, tummaa ja vihreää teetä sekä rooibosta.

IMG_4551

Pienen arpomisen jälkeen testiin pääsivät tällä kertaa kuitenkin makeat. Vitriinistä löytyi useampaa raakakakkua, tartelettileivoksia, cookieita ja pienemmän herkkuhampaan puraistavaksi makeisia suklaasta hedelmäremmeihin. Ystäväni päätyi sitruunakakkuun, joka oli raikas ja todella sitruunainen. Pohjasta löytyi kookosta ja auringonkukansiemeniä. Itse maistelin banaanipähkinä-keksiä ja raakatoffeeta. Rouheassa keksissä tuntui myös tattari, suklaakuorrutteinen toffee maistui herkullisesti taatelikinuskilta.

IMG_4555

Kaikenkaikkiaan Raw’n Moren lista on vaikuttava, suorastaan kunnianhimoinen. Varsinkin suolaisen purtavan valmistusprosessin tuntien voin vain nostaa hattua kahden naisen yritteliäisyydelle. Oletettavasti blenderit pauhaavat ja kuivurit hurisevat keittiössä yötäpäivää.

Kahvila on hauskasti kahdessa kerroksessa. Parvelta löytyy kuusi paikkaa ja alakerrasta hieman enemmän. Yleisilme on moderin pelkistetty mutta kuitenkin kodikas. Sateisena sunntaipäivänä kahvilan ovi kävi tiuhaan ja saman toivon jatkuvan. Juuri tällaisia rohkeita valopilkkuja ja vaihtoehtoja ketjukahviloille tarvitaan.

IMG_4549Raw’n More Cafe, Runeberginkatu 59, Helsinki. Avoinna ti-pe 9-18, la-su 10-16.

Kommentti “Raakaruokahelmi Helsingin Töölössä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *