Yhteistyössä: Hannamari Rahkonen

Terveisiä Budapestistä, jossa piipahdin viettämässä pitkän viikonlopun! Luvassa on pian annos joulumarkkinoiden humua ja muita reissun antimia. Mutta ennenkuin saan ladattua matkakuvat koneelle, kurkistetaan joulun mielenkiintoisimpaan herkkuopukseen. – Ehkä jopa kaikkien aikojen herkullisimpaan raakaleivonnan käsikirjaan, mikäli minulta kysytään…

Kyseessä on Hannamari Rahkosen (Yellow Mood) upouusi e-kirja Raakaleivonnan ABC. Hannamarin käänteitä seuranneet tietävätkin jo naisen mm. reseptivelhoksi ja lahjakkaaksi valokuvaajaksi. Hannamari on myös yhteistyökumppanini Jolien ajoilta, joten olen odottanut tämän aurinkoisen hyvänolon lähettilään kirjaa jo jonkin aikaa.

RaakaleivonnanABC_hannamarirahkonen_probioottinenkarpalokakku

Jos kirjan johdannossa todetaan, että ”Koen ruokaismien orjallista noudattamista tärkeämmäksi missioksi tarjota tietoa erilaisista terveellisen herkuttelun vaihtoehdoista.”, tiedän oitis, että that’s my book! Allekirjoitan myös täysin ajatuksen siitä, että hyvinvointia voi, suorastaan pitää lisätä ilman, että tarvitsee luopua herkuttelusta. Ja siinä Hannamarin kirja tulee apuun heti ensi silmäyksellä. Jo kuvat ja kirjan kaunis taitto tekevät kylläisiksi! Siksi onkin hieman sääli, että kyse on vain sähköisessä muodossa olevasta kirjasta. Tämän kirjan kanssa olisi nimittäin ihanaa vetäytyä sohvan nurkaan lehteilemään houkuttelevia sivuja ja haaveilemaan tulevista kakkukekkereistä. RaakaleivonnanABC_hannamarirahkonen_porkkanakakku (1)

Vaikka olen jo valmis julistamaan Hannamarin raakakakkujen Linda Lomelinoksi, kirja pitää sisällään myös painavan annoksen asiaa. Valmistustekniikat, raaka-aineet ja -välineet on käyty läpi seikkaperäisesti. Tekstin lomassa on myös  runsaasti näppäriä käytännön vinkkejä, vaikkapa miten saat leikattua täydellisen kakkupalan. Lupaukset hyvän olon herkuista eivät muutenkaan jää sanahelinäksi, sillä Hannamari on perehtynyt syvällisesti raaka-aineiden laatukysymyksiin ja siihen, miten niistä saa irti parhaat terveyshyödyt. Niinpä kirjasta löytyvät ohjeet mm. pähkinöiden aktivoimiseen, probioottisten vegejogurttiem valmistamiseen ja siihen, miten hedelmistä ja marjoista voi vähentää torjunta-ainejäämiä silloin, kun käsillä ei ole luomulaatua. Kirjassa on myös kätevä UKK-osio, jossa annetaan vastauksia moniin aloittelevan raakaleipurin (ja vähän kokeneemmankin konkarin) käytännön kysymyksiin.

RaakaleivonnanABC_hannamarirahkonen_porkkanakakku

Mutta sitten itse resepteihin: Omassa keittiössäni on kieltämättä vuosien varrella syntynyt kakku jos toinenkin. Olen myös seurannut raakakakkujen kehityskaarta lösähtäneistä taatelimössöistä taidokkaiksi luomuksiksi, jotka ansaitsevat paikkansa vakavasti otettavan kakkutaiteen saralla. Oheiset kuvat (osa kirjan kuvitusta) kertovat selvää kieltä, kumpaan kategoriaan Hannamarin kakut kuuluvat.

Reseptit ovat kekseliäitä ja moniulotteisia. Artesaanihengessä niihin sisältyy erikseen valmistettavia elementtejä, kuten vaikkapa laventelisiirappia (Mustikka-laventelikakku, s. 44), salmiakkimakeisia (Salmiakkikakku s. 46) tai kookosjogurttia (Probioottinen karpalokakku, s. 56). Joukossa on kuitenkin myös helppoja ja suoraviivaisia blendaa-ja-jäähdytä -tyylisiä herkkuja. Niinpä kirjasta löytää inspiraatiota sekä raakakakkunoviisi että monessa liemessä marinoitu leipurimestari. Erityismaininta myös siitä, että monet kirjan kakuista syntyvät ilman siemeniä ja pähkinöitä, joten hyvän olon herkuista  pääsevät nauttimaan myös pähkinäallergiset.

RaakaleivonnanABC_hannamarirahkonen_salmiakkipatukat

Kuluvat viikot ovat olleet sen verran tiiviitä, että toistaiseksi oma leivontessuni roikkuu vielä naulassa. Odotan kuitenkin jo joulunalusviikkoa, jolloin keittiössä alkaa vimmainen hyörinä ja blenderin pauhaus. Kirjassa on nimittäin niin monta houkuttelevaa ohjetta, että näillä näkymin joulupöytään kannetaan useampikin kaakku. Joudun luultavasti kokeilemaan myös ainakin Puolukkapiparijäätelöä (s. 70), Suolapähkinäsuklaata (s. 81). Puheet simppelistä matalan profiilin jouluherkuttelusta on siis näillä näkymin peruttu.

RaakaleivonnanABC_hannamarirahkonen_suolamantelipatukat

Ja kuulkaas nyt on niin ihanasti, että minulla on ilo tarjota teille mahdollisuus hankkia Hannamarin kirja -15 % alennuksella.  Alennuksen saat ostamalla kirjan alla olevien linkkien takaa.

Raakaleivonnan ABC face

Alennus on voimassa 20.12. saakka.
Kuvat: Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *