POrkkakakkunapuuro3

Purnukkameininki jatkuu… Lentävät aamulähdöt sujuvat suorastaan siivillä, kun tiedän, että kaiken kiireen ja tohinan jälkeen pääsen pian upottamaan lusikkani johonkin uuteen herkuun. Tällä kertaa aamiaisevääksi löytyi porkkanakakun makuinen tuorepuuro.

Tässä yönyli-kaurapuurossa joutuu näkemään ihan pikkuisen enemmän vaivaa raastamalla sekaan porkkanan, mutta kaikki porkkanakakun ystävät tietävät, että se kannattaa. Samalla tuleekin jo yksi annos päivittäisten kasvisten kiintiöstä täyteen.

Porkkana ja sekaan tulevat rusinat tuovat itsessään myös hieman makeutta, joten puuro ei välttämättä kaipaa sitä lisää. Tosin hitunen vaahterasiirappia tai ripaus karamellista kookossokeria tekee mausta täydellisen. Eikä porkkanakakku saati -puuro ole mitään ilman oikeita mausteita, joten niihin kannattaa satsata.

Puuro on hyvää jo näin, mutta olen silti sitä mieltä, että herkku jää puolitiehen ilman kakkuun itseoikeutetusti kuuluvaa tuorejuustokuorrutusta. Deluxe-versiossa tupsautinkin pinnalle itse vatkatun cashew-kreemin. Helpolla selviää käyttämällä vaikkapa paksua maustamatonta kaura-/ soija- tai turkkilaista jogurttia, jonka voi keveästi makeuttaa.

POrkkakakkunapuuro2

Carrot Cake -puuro

1 – 2:lle

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 porkkanaa
  • 2,5 dl kaura- tai mantelimaitoa
  • 1/4 dl rusinoita
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 1/2 tl kanelia ja kardemummaa
  • 1/4 tl inkivääriä
  • 1/8 tl neilikkaa ja muskottia
  • 2 tl vaahterasiirappia tai kookossokeria (voi jättää pois)
  • 5 pekaanipähkinää karkeana rouheena

 

Raasta porkkanat mahdollisimman hienolla terällä. Laita kaikki ainekset pähkinöitä lukuunottamatta kulhoon tai suoraa purkkiin. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Voit liottaa pähkinät erillisessä kipossa, jos haluat tai lisätä puuron sekaan keveästi paahdettuna puuron viimeistelyvaiheessa.

Ennen nauttimista voit surauttaa puuroa keveästi sauvasekoittajalla siten, että rakenne jää kuitenkin karkeaksi. Tai syödä puuron sellaisenaan. Lisää kuitenkin joukkoon hieman rouhitut pähkinät ja sekoita.

POrkkakakkunapuuro

Keittiöni ikkunan takana kasvaa kirsikkapuu, joka tarjoaa pari kertaa vuodessa kaunista silmänruokaa. Melkein yhtä ihana kuin hanami keväällä on lehtien väriloisto lokakuussa. Molemmat kestävät vain hetken, joten näiden muutamien päivien aikana keittiössä harrastetaan tavanomaista enemmän mindfulnessia…

Ikkuna_pysty

5 kommenttia “Porkkanakakkupuuro”

    1. Kiitos MariB! Chia toimii myös hyvin, tosin pellavan tialla. Tosin ne tiivistävät puuroa hieman tehokkaamin, joten nestettä voi joutua lisäämään vähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *