persikkainsta

Tähän aikaan kaupasta löytyvät persikat ja nektariinit ovat vielä raakoja. Niinpä käytän niitä yleensä kypsennettäviin leivonnaisiin, pikkelöin tai teen chutneyta. Grillin kautta syntyy makoisa lisuke aterialle – tai jälkkäriksi, kuten tällä kertaa.

Ajatus persikkadonitseista syntyi täältä. Aamupöpperössä (- tunnustan, selailin Instagramia heti herättyä…) luulin, että ohjeessa oli käytetty littapersikoita (jälkeenpäin en ihan ymmärrä miksi) ja innostuin heti. Totesin, että tarvittavat ainekset löytyivät valmiina, joten vapaapäivän aamiaissuunnitelma oli selvä.

Makeutin persikat hunajalla, siirsin hetkeksi grillivastuksen alle ja vatkasin täytteeksi jähmetettyä kookoskermaa. Marinoin mansikat kookossokerissa ja lopuksi silasin valmiit kermamunki lucumajauheella.

persikkadonut0persikkadonut1

Ohjeessa mainittuja makeutuksia voi säätää oman mieltymyksen ja persikoiden kypsyyden mukaan. Täysin kypsät ja pehmeät hedelmät eivät kuitenkaan luultavasti toimi tässä kovin hyvin, sillä ne kestävät huonosti grilliä ja rakenne menee liiankin mehukkaaksi.

Grillatut Persikkadonitsit

4:lle

  • 1 litteä persikka/ syöjä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl mietoa kasvisöljyä

Täyte

  • 2 dl mansikoita viipaloituna
  • 2 rkl kookossokeria
  • 1/4 tl jauhettua vaniljaa
  • 1 tlk jääkaapissa jähmetettyä rasvaista kookosmaitoa
  • 1 – 2 rkl hunajaa
  • lucumajauhetta tai kookossokeria

Marinoi ensin mansikat sekoittamalla pienessä kulhossa kookossokeri ja vanilja mansikkaviipaleisiin. Jätä maustumaan. Puolita persikat leveyssuunnassa ja poista kivi terävällä veitsellä tai omenaporalla. Muotoile päälle tulevaan puoliskoon pyöreä reikä. Sivele persikat kauttaaltaan hunajalla. Jos grillaat persikat uunissa, öljyä pelti. Grillaus onnistuu myös parilapannulla, voileipägrillissä tai ulkona. Ritilägrillauksessa sudi öljy suoraan persikoille. Grillaa persikkaviipaleita pari minuuttia per puoli tai kunnes saat niihin vähän väriä. Siirrä jäähtymään. Vatkaa sillä aikaa kookoskerma (valuta yön yli jääkaapissa säilytetystä kookosmaitopurkista neste ja käytä vain valkoinen jähmettynyt osa) tasaiseksi ja makeuta. Kokoa donitsit asetttelemalla puolikkaille marinoituja maniskoita ja lusikallinen kookoskermaa. Laita persikan toinen puoli kanneksi. Siivilöi päälle lucumajauhetta tai sokeroi kookossokerilla.

persikkadonutinsta

4 kommenttia “Persikkadonitsit”

  1. ONpa kaunis annos:) Minkä takia persikat ja nektariinit raakoja,täällä ainakin hyvin kypsät,sesonki parhaimmillaan.On kyllä niin nätti donitsi tuo että:)

    1. Persikat ym joudutaan poimimaan raakoina kun eivät muuten kestäisi kuljetusta ja ovat yleensä kaupoissa kivikovia ja mauttomia. Jostain syystä loppukesästä onnistuu kuitenkin saamaan kypsempiä hedelmiä meilläkin. Ja kiitos, annoksesta kyllä tuli aika suloinen, vaikka itse sanon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *