Suklaacookiet

Aikomukseni oli päivittää tämä resepti vain CocoVi:n reseptikansioon. Mutta hitsi vie, tuijottaessani keksipurkin pohjaa (– ”Hei, kuka nää mun kuukiet on käyny syömässä?!!”), totesin että se vaatii tulla jaetuksi myös teidän kanssanne.

Nämä brownien ja cookien suloiset rakkauslapset pitävät sisällään salaisen terveellisen ainesosan. Sitä ei arvaa ensi puraisulla, joka täyttää suun tahmealla suklaanautinnolla. Ei vielä sittenkään, kun käsi hamuaa jo seuraavaa herkkupalaa. Juuri siksi rakastan tämän tapaisia jäyniä, joissa mielihyvä ja hyvä olo on viekkaasti kääräisty samaan pakettiin.

Seuraa paljastus… Kasvisten käyttö makeassa leivonnassa on erityisen inspiroivaa, sillä lopputulos on usein enemmän kuin osiensa summa. Näille leivonnaisille (Tittidii…) palsternakka (Luit oikein!) antaa mehevän rakenteen ja syventää makua. Maistumatta juurekselta. Suklaa ja palsternakka ovat muutenkin hyvä pari ja tässä käyttämäni appelsiinilla maustettu raakasuklaa sopii makuun erityisen hyvin. Sen tilalla voi käyttää myös kahvin makuista tai jotain maustamatonta raaka- tai tummaa suklaata.

– Ja jos palsternakka epäilyttää tai ei ole saatavilla, siitä tehdyn soseen voi korvata myös talvikurpitsalla.

Pehmeät brownie-cookiet

n. 16 kpl

  • 7 rkl palsternakka- (tai kurpitsa-) sosetta (n. ½ palsternakka höyrytettynä)
  • 120 g (appelsiinilla) maustettua raakasuklaata tai tummaa suklaata
  • 8 rkl mantelimaitoa tai muuta käyttämääsi maitoa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl kookossokeria
  • 1 tl tamaria tai luomusoijakastiketta
  • 1 tl jauhettua luonnonvaniljaa tai vaniljauutetta
  • 2,75 dl kaurajauhoja
  • ½ tl soodaa
  • 2 rkl hieman pehmennettyä kookosöljyä tai luomuvoita

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen.  Sekoita kulhossa keskenään kaurajauhot ja sooda. Rouhi suklaa karkeasti ja siirrä siitä puolet jauhojen sekaan. Laita muut ainekset tehosekoittimeen ja blendaa. Tämä käy myös sauvasekoittimella. Kaada seos jauhojen joukkoon ja sekoita lastalla taikinaksi.

Muotoile kahden ruokalusikan avulla cookieiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunissa n. 20 min. Voit halutessasi rouhia lämpimien cookieiden päälle vielä hieman suklaata. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä,  tiiviissä kannellisessa rasiassa. Cookiet voi myös pakastaa.

Suklaacookiet2

2 kommenttia “Pehmeät brownie-cookiet”

  1. Herkullisen näköiset:) Kasviksilla tosiaankin saa niin kivasti makua/rakennetta
    leivonnaisiin:Täällä vaan ei ole palsternakkaa…

    1. Jännä tuo palsternakan puuttuminen, kun sieltä saa varmaan kaikkea muuta mahdollista. Mutta muutkin juurekset ovat kyllä mainioita leivonnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *