Tiedän, että pitäisi jo selailla pääsiäisreseptejä, mutta tekee mieli pizzaa. Ja koska on kevät (vaikka arktiset ilmamassat yrittävät uskotella muuta), siitä pitää löytyä myös jotain vihreää. Lopputuloksena on pizza parsakaalipohjalla.

Tuunasin vihreä pizzapohjan lehtikaalipihvien ohjeesta, joka löytyy kirjastani Mielekkäät Eväät. Pohjamassasta syntyvät siis myös mainiot kasvispihvit neljälle.

Parsakaalipizza_pysty2

Juuston rooliin pääsi kevätpizzassa hiivahiutaleilla maustettu avokadotöhnä, joka sekin toimii itsenäisesti levitteenä. Koska avo ei viihdy uunissa, siellä käväisi vain pohja ja täytteet fiksasin erikseen. Lopputulos on raikas ja herkullinen.

Kevätpizza parsakaalipohjalla

2 – 4 pyöreää pizzaa (koosta riippuen)

Pohja:

  • 400 g parsakaalia + 2,5 dl vettä keittämiseen
  • 150 g rasia luomupinaattia
  • ruukku tuoretta oreganoa
  • 3 rkl kaurahiutaleita tai kookosjauhoa
  • 2 murskattua valkosipulin kynttä
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl hunajaa
  • 100 g murustettua luomufetaa tai cashewpähkinöitä liotettuna + ½ sitruunan mehu ja 1 rkl hiivahiutaleita
  • 1/2  – 1 tl suolaa (jos käytät fetaa, vähempi suola riittää)
  • reilusti vasta rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

 

Jos käytät cashewpähkinöitä, laita ne likoamaan väljään veteen n. 20 minuutiksi. Siivilöi ja huuhtele. Lisää sitruunanmehu, hiivahiutaleet sekä ¼ tl suolasta ja jauha murumaiseksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Siirrä sivuun.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita 2,5 dl vettä reilun kokoiseen kattilaan. Lisää paloiteltu parsakaali ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Voit myös höyryttää parsakaalin al dente. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita kaikki ainekset cashew-pähkinöitä/ fetaa lukuun ottamatta monitoimikoneen kulhoon. Jos kone ei kuulu keittiöarsenaaliisi, käytä suurta kulhoa ja sauvasekoittajaa. Jauha tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Sekoittele joukkoon feta tai cashew-murut. Muotoile leivinpaperoidulle pellille pyöreiksi pizzoiksi. Paista, kunnes pohjat ovat saaneet vähän väriä ja vaikuttavat riittävän kuivilta.

 

Avokadotahna:

  • 2 kypsää avokadoa
  • 2 rkl hiivahiutaleita/ avokado
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1/4 – 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sinappijauhetta
  • 1 tl hunajaa
  • 1 – 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • mustapippuria maun mukaan

 

Täytteet:

  • rasia herkkusieniä + 1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl balsamicoa, 1/2 tl kuivattua timjamia, mustapippuria ja suolaa maun mukaan
  • 1 punainen paprika +1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl balsamicoa, 1 tl hunajaa, 1 tl kuivattua oreganoa, mustapippuria ja suolaa maun mukaan
  • luomutomaatteja + rkl oliiviöljyä, 1 rkl balsamicoa, 1 tl hunajaa, 1 tl kuivattua basilikaa, mustapippuria ja suolaa maun mukaan
  • mustia kalamata-oliiveja
  • tuoretta rucolaa

 

Viipaloi herkkusienet ja paahda hetki kuivalla pannulla, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja muut maut ja pyöräytä sekaisin. Siirrä sivuun. Höylää paprikat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita paprikasiivuihin mausteet ja jätä marinoitumaan. Viipaloi tomaatit ja marinoi edelliseen tapaan.

Kuori avokadot ja poista kivi. Muusaa soseeksi ja sekoita joukkoon loput tahnan ainekset. Levitä hieman jäähtyneille pizzapohjille avokadotahnaa ja lado päälle loput täytteet. Viimeistele rucolalla ja tarjoa.

Parsakaalipizza_pysty1

4 kommenttia “Parsakaalipizza”

  1. Vähän samaa olin ajatellut tehdä kun ostin suuremman määrän parsakaalia ja olen kovasti tykästynyt kukkakaalipizzaan:) Ihana kuva pizzastasi:)

    1. Kiitos 🙂 Pidän myös kukkakaalipizzasta mutta viime aikoina parsakaalia on tullut käytettyä enemmänkin. Vähän voimakkaampi maku mutta herkullinen.

  2. Näyttää hyvältä, mutta millä kananmunan voisi korvata? Perunajauhoilla? Olen saanut paljon iloa resepteistäsi tähän mennessä, kiitos!

    1. En ole kokeillut, mutta ehkä jauhetut pellavan-/ chiasiemenet (1 rkl siemen + 2 rkl vettä = 1 muna) tai kikherneliemi (3 rkl = 1 muna).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *