En juuri harrasta parin raaka-aineen ihmeitä, sillä kaikesta helppoudesta huolimatta lopputulos on usein tylsä. Filosofiani on muutenkin, että hyvän eteen voi nähdä vähän vaivaa. Nämä enkelin keveät kräkkerit ovat kuitenkin poikkeus, sillä niissä on vain kaksi ainesosaa (ellei vettä ja suolaripausta) lasketa.

Proteiini- ja kuitupitoiset kookosjauhot ovat terveellinen ja makoisa lisä gluteenittomaan ja muuhunkin leivontaan. Hieman haastavia kuitenkin, sillä ne imevät itseensä paljon vettä. Suurpiirteinen jauhojen lisäily onkin usemman kerran saanut aikaiseksi sementtiä taikinakulhoon. Ihan aiheesta siis suositellaan, että ohjeen jauhomäärästä vain n. 20%  olisi kookosjauhoja.

Tykkään kuitenkin kookosjauhojen täyteläisestä mausta, joten en ole muutamasta ohilyönnistä lannistunut. Seuraava resepti syntyi puolivahingossa, kun halusin testailla kookosjauhojen nesteensitomiskykyä.

Kookoskeksi 2_1

Varsinaisena sidosaineena toimivat (vaaleat) pellavansiemenet, joiden annetaan turvota vedessä kaksinkertaiseksi. Itse kookosjauhoja tarvitaan muutama ruokalusikallinen, sillä ne tosiaankin imaisevat itseensä reilusti nestettä. Uunissa käyttämisen jälkeen lopputulos on keveä ja rouskuva kräkkeri, joka osuu suoraan ainakin tällaisen vanhan riisikakkuaddiktin makuhermoon. Koukuttavia ihan sellaisenaan mutta osoittautuivat yhtä herkulliseksi alustaksi lemppari voikkupäällisilleni tahinille ja avokadolle.

Enkelin keveät kookosnäkkärit

10 – 12 pyöreää leipästä

  • 0,5 dl pellavansiemeniä
  • 2,5 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 rkl kookosjauhoja

 

Sekoita vesi, pellavansiemenet ja suola ja anna turvota kaksinkertaiseksi eli n. tunnin. Jos haluat nopeuttaa prosessia, sekoita siemenet kuumaan veteen. Lämmitä sillä aikaa uuni 180 asteeseen. Vatkaa pellavansiemenseokseen kookosjauhot ja muotoile ohuita kiekkoja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista n. 20 min tai kunnes  reunat saavat vähän väriä. Jos haluat näkkäreistä todella rapeita, käännä ne tässä vaiheessa ylösalaisin pellille ja kuori leivinpaperi irti. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Säilytä kuivassa ja viileässä.

Kookoskeksi palaKuivat tulppaanit

4 kommenttia “Parin aineksen enkelinäkkärit”

  1. Tykkään kookoksesta ja kookosjauhojakin löytyy kaapista, joten testiin menee 🙂 onnistuisikohan pellavansiemenrouheesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *