Moiccu,

tulin vaan pikaisesti kuittaamaan, että tänään meni paahtimeen myös munakoiso.

munakoiso2

Ihanat eväsleipäset syntyivät hujauksessa. Tuikkasin koisoviipaleet toasteriin, vilkaisin aamuhesarin ja nautin jasmiiniteetä. Kupillisen jälkeen nostin täydellisen rapeat mutta sisältä pehmeät viipaleet paahtimesta. Päälle tahinia ja zaa’ataria, aurinkokuivattua tomaattia ja juuri sopivan hapokkaita aprikoosisiivuja sekä tuoretta basilikaa. Täydellinen kombo, joka sai sukat pyörimään jaloissa.

munakoiso1

Epäilin jo ennen bataattia, että munakoiso koituu todelliseksi kohtalokseni. Paahtimessa koiso valmistuu samaan tapaan kuin bataatti: Puolen sentin siivut ja 2 – 3 paahtokierrosta, paahtimen tehojen mukaan, toimivat. Ja mikä parasta, viipaleet voi pahahtaa ilman rasvaa, jota munakoiso imee muuten kuin pesusieni. Lötkön sijaan rakenteesta tulee ihanan keveä. – Tilanne on toki hyvä sitten kompensoida tuhdimmilla täytteillä. – Tahinin sijaan tai lisäksi tähän toastiin olisi käynyt myös hummus. Rajana on vain mielikuvitus ja jääkaapin kulloinenkin sisältö.

Sorry Sis. Deli, meikäläistä ei taida vähään aikaan näkyä maisemissa lounasaikaan, vaikka luulinkin olevani parantumattomasti koukussa hummuksella ja marinoiduilla kasviksilla täytettyyn gluteenittomaan leipäänne (edelleen kyllä kaupungin paras rahalla saatava mättöleipä). Nyt mennään munakoisolla töihin.

munakoiso3

18 kommenttia “Paahtimen viemää: Munakoisotoast”

  1. Kokeilin ja bloggasin. Ihan todella hyvä idea! Tämä jää meillä käyttöön. Mieluusti kuulisin jos paahdat muista kasviksia onnistuneesti. Mitenköhän kävis vaikka isoille tattisiivuille. Siihen sitten joku soosi ylle?

    1. Kävinkin jo kurkkimassa sun herkut, ihania täyteideoita! Meillä seuraavaksi lähtee paahtimeen kurpitsa ja sen kaverit. Maalaisjärjellä päättelen, että rajana kokeiluille on lähinnä tuotteen kosteus ja sokeripitoisuus, Ja ehdottomasit kuulen mielelläni, jos testaat tatteja tai vastaavia 🙂

  2. Tämä ohje on kyllä ihan huippu! Tällaiselle munakoisoaddiktille idean nopeus ja helppous on aivan paras juttu. Munakoiso kun on yksi niistä kasvikunnan tuotteista, joka vaatii jonkinlaista kypsentämistä maistuakseen. Lieneeköhän sittenkin aika hankkia uusi leivänpaahdin jo aikaa sitten rikkoutuneen ja kierrätetyn yksilön tilalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *