Lucumaraparperipaistos2

Pikavisiitti hyvien ystävien mökille. Kukkapenkkien kunnostusta, ruohonleikkuuta ja tietenkin sauna. Paljuun liukenee viikon stressi. Hämärän laskeutuessa ruovikossa puhaltelee kaulushaikara.

akkuna

Villiintyneestä raparperipenkistä poimin ainekset helppoon jälkiruokaan. Olin napannut kotoa mukaani pussilliset lucumaa, kookossokeria ja kuorittuja hampunsiemeniä sekä purnukan kookosöljyä. Mökkikeittiössäkin puhaltavat uudet tuulet. Kaasu-uuni sen sijaan oli se sama vanha ja oikukas, mutta raparperipaistos ei ole turhan kranttu. Sekoita ja tyrkkää uuniin -menetelmällä syntyi ilta-aterian herkullinen päätös.

Olen ehkä jo aiemminkin todennut, että lempeän lucuman ja kirpeän raparperin liitto on match made in heaven. Tässä paistoksessa lucuma toimii pohjana vienosti makealle muruseokselle. Jos pidät makeammasta, lisää reippaammin kookossokeria. Uunin lämpötila on sinne päin, sillä mökkiuunissa oli tasan kaksi lämpötilavaihtoehtoa: päällä tai pois.

Lucumaraparperipaistos3

Helppo lucuma-raparperipaistos

4:lle, valmistusaika 1/2 t

  • 5 raparperin vartta kuorittuna
  • 1,5 dl kookossokeria
  • 1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 1 dl lucumajauhetta
  • 3 maltillista rkl kookosöljyä (hieman pehmenneenä)
  • ripaus Kalaharin suolaa

 

Lämmitä uuni n. 200 asteeseen. Paloittele raparperinvarret suupaloiksi. Öljyä uunivuoka ruokalusikallisella kookosöljyä. Laita vuokaan raparperit ja sekoita niihin 0,5 dl kookossokerista. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi, tai kunnes raparperit alkavat pehmetä. Valmista sillä aikaa muruseos sekoittamalla keskenään loput aineet ja jälkelle jäänyt kookosöljy murumaiseksi. Seos saa olla kuivaa. Ota vuoka uunista ja sekoita puolet muruseoksesta raparpereihin. Levittele loppu seos paistoksen pinnalle ja laita vuoka uuniin vielä 10 – 15 minuutiksi tai kunnes pinta saa hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.

Vatkaa kylkeen kerma jääkaapissa jähmetetystä kookosmaidosta tai viimeisetele annos muulla mieleiselläsi lisukkeella.

annos

Juomana toimi inkivääriolut.

inkkuolut

4 kommenttia “Mökkiläisen Lucuma-raparperipaistos”

  1. Oi nam, tämä oli ihana yhdistelmä. Kiitos vinkistä. Kokeilin ensimmäistä kertaa lucuman ja raparperin liittoa, mikä herkku! Lisukkeeksi virittelin jääkaapista löytynyttä kaura-creme fraichea, jonka maustoin sitruunamehulla, vaniljalla ja vaahterasiirapilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *