Salaattipizza tai pizzalaati on paras keksintö sitten… no, salaatin ja pizzan. Kaksi täydellistä herkkua yhdistettynä tavalla, joka tekee molemmista vielä parempia. Rapsakaksi paistetun pohjan päälle kasataan röykkiö suosikkisalaattia ja viimeistellään herkkusoosilla. Lopputulos on täydellinen sunnuntaipizza: rento ja vähän räjähtänyt mutta herkullinen ja hyvää tekevä  mättö.

Mansikkasalaattipizza2

Sesongin mukaan lähdin mansikkaan ja täytin gluteenittoman kikhernepohjan tomaattipaprikasalsalla, mansikoilla ja pinaatti-rucolaseoksella. Juuston tilalle roiskin tahinikastiketta, joka osoittautui pisteeksi i:n päälle. Pohjan voi toki valmistaa perinteisemmälläkin ohjeella mutta tämä on oma luottoreseptin, jolla valmistuu maailman paras gluteeniton pizza.

Tältä maistuu kesä!

Mansikkasalaattipizza

Pohja:

  • 2,5 dl vettä
  • 11 g kuivahiivaa
  • 4 dl kikhernejauhoja
  • 4 rkl psylliuminsiemeniä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa tai kookossokeria

Sekoita hiiva 40 asteiseen veteen ja anna aktivoitua. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vispilöi taikinanesteeseen. Lisää öljy ja sekoita taikinaksi. Jätä kohoaman puoleksi tunniksi liinalla peitettynä. Valmista sillä aikaa täytteet.

Paprikatomaattisalsa

  • 1 punainen paprika pieninä kuutioina
  • 3 tomaattia kuutioituna
  • 1 sipuli varsineen tai 2 vartaa kevätsipulia
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 tuore chili hienonnettuna
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl kookossokeria tai vastaavaa
  • 1/2 tl suolaa
  • reilusti mustapippuria
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Marinoidut mansikat

  • 2,5 dl tuoreita mansikoita viipaloituna
  • 1 kevätsipuli silputtuna
  • kourallinen basilikan lehtiä silputtuna
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • 1 rkl kylmäpuristettua saksanpähkinä- tai oliiviöljyä

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua hetki.

Salaatti:

  •  2 l babypinaattia tai pienilehtistä salaattisekoitusta
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Sekoita suola ja öljy pinaatin-/salaatinlehtiin.

Tahinikastike

  • 1/2 dl vaaleaa mietoa tahinia
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1/2 rkl sitruunanmehua
  • rouhittua mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa

Sekoita keskenään tasaiseksi kastikkeeksi.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Muotoile taikinasta n. uunipellin kokoinen pizzapohja. Laita pariksi minuutiksi uuniin. Ota uunista ja levitä pohjataikinalle paprikatomaattisalsa. Jatka paistamista 10 min. tai kunnes pizzapohja on saanut väriä. Levitä kypsän pizzan pinnalle mansikat ja tahinikastiketta. Viimeistele pehmennetyllä pinaatti-/salaattiseoksella. Rouhi päälle vielä mustapippuria ja tarjoa heti.

Mansikkasalaattipizza3

2 kommenttia “Mansikkasalaattipizza”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *