Ajattelin tarjoilla teille maistiaiset Lohturuokaa-kirjasta, kunhan opus ennättää painosta. Mutta sitten tulikin jo se viikko, kun tajuaa että kylmä vuodenaika on asettunut taloksi. Ettei aamu enää valkene ennen töihin lähtöä ja illallakin joku sammuttaa valot liian aikaisin. Syyslenssu raskauttaa kehon ja tukkii mielen. On siis pikaisesti siirryttävä kriisinhallintaan ja kaivettava esiin järeät aseet.

bataattimutakakku_pysty

Bataattimutakakku on kirjan vastaus (- yksi niistä) mielihyvähätätilaan. Kakku täyttää monessa suhteessa täydellisen lohtuherkun tunnusmerkit: Koostumus on suloisen tahmea ja maku syvän suklainen. Ja vaikka ohje on lähes laittoman helppo ja herkullinen, kakku on silti ravintotiheä pakkaus: Herkku syntyy ilman jauhoja ja valkoista sokeria. Raakakaakao ja karotenoideilla kyllästetty bataatti saavat serotoniinireseptorit hyrräämään, jo yksi nautiskellen maisteltu pala villasukat vipattamaan uuteen tahtiin. Lohturuokaa-kirjassa on kyse juuri tästä: Mielitekojen tyydyttämisestä uudella tavalla: tietoisesti, laadukkaasti ja hyvällä sydämellä. Ja ilosanomaa tekee mieli jakaa, sillä kuten moni muu herkku, tämäkin kakku on parasta jaettuna.

bataattimutakakku_pystypala

Bataattimutakakku

8 palaa, valmistus 50 min.

  • 300 g kypsäksi höyrytettyä bataattia soseutettuna
  • 11/4 dl kookossokeria
  • 11/4 dl raakakaakaojauhetta
  • 1/4 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl sulatettua kaakaovoita tai jotain mietoa kasvisöljyä

Maustamiseen: vaniljaa, kanelia tai pikakahvijauhetta (tai kaikkia)

(Viimeistelyyn: raastettua raakasuklaata tai suklaasiirappia – ohje alla)

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita sooda ja leivinjauhe kaakaoon. Soseuta bataatti, sokeri ja kaakaovoi/kasviöljy. Yhdistä soseeseen jauhoseos. Paista 175 asteisessa uunissa 40 min tai kunnes kakku tuntuu kiinteältä, kun painat sitä kevyesti keskeltä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Jos haluat maksimoida nautinnon, viimeistele kakku suklaaraasteella tai suklaasiirapilla, josta tässä kirjan ohjetta vähän simppelimpi versio.

Suklaasiirappi:  1 dl taateleita, 1 dl vettä, 1/2 dl raakakaakaojauhetta – Silppua taatelit ja liota vesitilkassa pehmeiksi. Voit myös kiehauttaa ne nopeasti pehmeiksi. Tehosekoita raakakaakaon kanssa sileäksi siirapiksi. Lisää tarvittaessa vettä oikean koostumuksen saamiseksi.

bataattimutakakku_vaakapala

Uusi hyvän olon ruokakirja Lohturuokaa – Tietoista herkuttelua ilmestyy loka-marraskuussa 2016. – Stay tuned!

Lohturuokaa-kirja

 

SaveSave

16 kommenttia “Lohturuokaa Sneak Peek: Bataattimutakakku”

    1. Bataatti taitaa olla hyvä kombo ihan kaiken kanssa ja omassa seurassaan 🙂 Edelleen kokeilematta se joskus sun postaama olomuoto vihrekasvina…

  1. Hei! Minkä kokoista vuokaa käytit? Uutta kirjaasi odottelen malttamattomana… jos jo kansikuva saa kuolaamaan niin mites sisältö sitten? 🙂

  2. Millä leivinjauheen voisi korvata? Meillä allerginen lapsi jolle se ei käy. Kiitos muuten hyvästä ohjeesta!

    1. Ihan tarkkaan määrää en osaa nyt heittää mutta n. 2,5 – 3 dl. Tarkistan jossain vaiheessa ja lisään reseptiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *