kookoschutney

Tein taas yhden version kookoschutneysta sunnuntain sambar-keiton kaveriksi. Siitä tuli nyt niin hyvää, suorastaan rikollisen makoisaa, että kaiken uhallakin laitan hyvän kiertämään. Takaan, että tämän lisukkeen jälkeen mikään linssikeitto ole enää entisensä saatika ajateltavissa nauttia ilman. Muutama ainesosa kutsuu vierailemaan intiamarketissa, mitä suosittelen lämpimästi muutenkin. Laitoin kuitenkin mahdollisia korvausvaihtoehtoja, jos sellainen ei satu löytymään lähettyviltä.

kookoschutney_1
Kookoschutney

4:lle, valmistus 10 min.

  • 2,5 dl kookoshiutaleita
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl paahdettuja kikherneitä (bhuna chana dal – voit korvata cashewpähkinöillä)
  • 1 tuore vihreä chili
  • 2,5 cm pätkä tuorettainkivääriä paloiteltuna
  • 1/2 tl suolaa tai maun mukaan

Lisämausteseos (temperointi)

  • 1 tl kuorittuja, halkaistuja mustia linssejä (urad dal jätä pois, jos ei saatavilla)
  • 1 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 1/2 tl kokonaisia jeeran siemeniä (juustokumina)
  • 10 curryn lehteä (jätä pois, jos ei saatavilla)
  • 1 tuore punainen chili viipaloituna
  • 1 rkl kookosöljyä

Tehosekoita kaikki chutneyn ainekset tasaiseksi massaksi. Kuumenna lisämausteseosta varten kookosöljy kattilassa ja paahda mausteita, kunnes ne saavat väriä. Lusikoi chutney tarjoilukippoon ja viimeistele kaatamalla pinnalle lisämausteseos. Tarjoa sambarin tai muun intialaistyylisen linssikeiton, dosan tms. lisukkeena.

Ps. Toimii myös levitteenä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *