Kaksi asiaa ilahdutti erityisesti tänä vappuna: Aromikkaaksi osoittautunut kurkumasima sekä Nature’s Designin tyylikkäät lasipillit, joilla kuplajuomaa kelpasi nautiskella.

Lasipillien rantautuminen Suomen kamaralle on kestänyt yllättävän pitkään, eikä niitä edelleenkään tahdo saada kaupan hyllyltä. Nature’s Designin verkkokaupasta tilaaminen käy kuitenkin suhteellisen kätevästi. Vaikken pillijuomia useasti nautikaan ja smoothietkin menevät alas lusikalla, valitsen pillittelyhetkiin mieluiten jonkin muun, kuin muovipillin. Paperiset pillit ovat ympäristöystävällinen valinta mutta lasinen kestopilli niitäkin miellyttävämpi myös juomiskokemuksen kannalta. Nature’s Designin Calamus pillit ovat kovalasia ja kestävät myös kuumia juomia. Yksi pilli kustantaa toki huomattavasti enemmän kuin koko paketti muovipillejä, 8,90 € kipale, mutta niiden käyttöikä on pitkä, jos pillin muistaa huuhtaista jokaisen käyttökerran jälkeen. Pillin mukana seuraa vanha kunnon piippurassi putsausta varten.

Nature’s Design valmistaa muitakin laadukkaita ekologisia tuotteita, kuten lasisia ja posliiniastioita. Yrityksen sivuilla kerrotaan, että inspiraationa toimivat luonnon muodot ja erityisesti vesielementti. Kauniit ja laadukkaat astiat on suunniteltu päivittäiseen käyttöön tukemaan kehon ja mielen hyvinvointia. Tästä olen samaa mieltä. Testasin Thank You-lasipulloa ja jo sen kaivaminen treenikassista toi uutta intoa harjoitteluun. 0,3, 0,5 tai 0,7 litran putelit on puhallettu kestävästä, lyijyttömästä lasista. Puinen kierrekorkki on puuta, eikä sisällä lainkaan muovia. Myös tuotteiden pakkausmateriaalit ovat ympäristöystävällisiä kierrätysmateriaaleja. Lasipulloa suojaa irrotettava luonnonkorkkinen kuori joka pysyy paikoillaan kumirenksujen avulla. Korkki tuntuu mukavalta kädessä ja toimii eristeenä, jos pulloon haluaisi laittaa kuumia juomia. Puupohjaiset luonnonmateriaalit edellyttävät kuitenkin tavallista tarkempaa puhdistusta, eikä niitä pidä pestä juoksevalla vedellä, astianpesukoneesta puhumattakaan. Pyyhintä kostealla liinalla riittää. Väitän, että tämä saattaa olla pieni haaste mukavuudenhaluiselle nykyihmiselle. Näen myös itseni metsästämässä hukkaan menneitä suojakuoren kumirenkaita…

Joka tapauksessa peukutan vahvasti tyylikkään ja modernin ekodesignin puolesta, jota Nature’s Design edustaa. Arjen ylellisyyttä parhaimmillaan.

pilli1

Kurkumasima

  • 4 l vettä kiehautettuna
  • 600 g kookossokeria
  • 1/8 tl tuorehiivaa
  • 11/2 luomusitruunan mehu + 1/2 sitruunan kuori suikaloituna
  • kourallinen tuoreita kurkumanjuuria kuorittuna
  • rusinoita
  • 6 kpl 0,75 l korkillista lasipulloa

 

Kiehauta vesi suuressa kattilassa ja jäähdytä 37 asteiseksi. Helpointa on käyttää kannellista keittokattilaa, johon siman voi jättää käymään ensimmäiseksi vuorokaudeksi. Liuota jäähtyneeseen veteen kookossokeri. Hetken sekoittelun jälkeen sen pitäisi olla liuennut. Lisää sitruunoista puristettu mehu ja halutessasi vahevempaa sitruunanmakua vielä sitruunankuorta. Samoin kuorittu ja ohueksi viipaloitu kurkuma. Heitä lopuksi sekaan pikkunokare hiivaa ja jätä käymään kannelliseen astiaan n. vuorokaudeksi. Sekoita aluksi muutaman kerran, että hiiva leviää tasaisesti.

Pullota sima puhtaisiin, steriloituihin pulloihin, joissa on kierrekorkki. Sterilointi onnistuu kätevästi 100 asteisessa uunissa n. 20 min. ajan. Laita jokaisen pullon pohjalle muutama rusina tai muplerinmarja ja 1 tl kookosskeria. Kaada suppilon avulla sima pulloihin. Jätä käymisvaraa. Siman voi antaa käydä huoneenlämmössä, jossa se valmistui n. 3 vuorokaudessa. Jos laitat pullot jääkaappiin tai muuhun viileään tilaan, sima valmistuu n. viikossa.

 

Tuotteet saatu kuvauslainaksi veloituksetta.

2 kommenttia “Kurkumasimaa lasipillillä – Nature’s Designin tuotteita testissä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *