kakku1

Leipaisin tietoisen herkuttelijan version klassikkokakusta. Muistissani oli vielä lapsuuden mummonkakku, jonka pinta oli usein vähän kärähtänyt mutta sisus kuin mehevää piparia. Rusinaista piimäkakkua sai jouluna, enkä sitä juuri muulloin ole syönytkään. Vehnän tilalle valitsin nyt tattarin ja piimäkin syntyi kookoksesta. Jos sinulla on aikaa, voit hapattaa kookospiimän itse (ohjeen juge-versio, jota voi tarvittaessa sitten vähän ohentaa). Joulukiireiden keskellä on kuitenkin sallittua turvautua pikaversioon.

Kookospiimäkakku (GF, V)

24 palaa, valmistus 60 min

  • 100 g neitsytkookosöljyä sulatettuna
  • 4 dl tattarijauhoja + 1 dl perunajauhoja tai tapiokatärkkelystä
  • 2 dl kookossokeria
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl jauhettua neilikkaa, kanelia ja inkivääriä
  • 3 dl rusinoita
  • 3 dl kookospiimää* (ks. alla)
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl vaahterasiirappia

Vuoan voiteluun: Kookosöljyä ja gf-korppujauhoja tai kookosjauhoja

Lämmitä uuni 175°C. Voitele ja jauhota 11/2 l rengasvuoka. Sekoita keskenään kuivat aineet ja rusinat. Sekoita toisessa kulhossa kookospiimä, siirappi ja sulatettu kookosöljy. Sekoita joukkoon jauhoseos. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla n. 50 min tai kunnes kakun keskelle pistetty puutikku pysyy puhtaana. Kumoa hieman jäähtyneenä ritilän päälle ja anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista. Kakku säilyy pitkään mehevänä ja sen voi myös pakastaa.

* Nopea kookospiimä: Blendaa tai ravista lasitölkissä 2 1/2 dl kookosmaitoa, 1/2 dl sitruunanmehua ja 1/2 tl ksantaania.

kakku_vaaka

Printattava versio ohjeesta

4 from 1 vote
Print

KOOKOSPIIMÄKAKKU (GF, V)

Gluteeniton, vegaaninen, kookossokerilla ja vaahterasiirapilla makeutettu versio perinteisestä mummon piimäkakusta.

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Servings 24 palaa
Author Outi

Ingredients

  • 100 g neitsytkookosöljyä sulatettuna
  • 4 dl tattarijauhoja
  • 1 dl tapioka- tai perunajauhoja
  • 2 dl kookossokeria
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 3 dl rusinoita
  • 3 dl kookospiimää * ks. ohje alla
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl vaahterasiirappia
  • 1 rkl kookosöljyä vuoan voiteluun
  • 2 rkl kookosjauhoja tai gf-korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Instructions

  1. Lämmitä uuni 175°C. Voitele ja jauhota 11/2 l rengasvuoka. Sekoita keskenään kuivat aineet ja rusinat. Sekoita toisessa kulhossa kookospiimä, siirappi ja sulatettu kookosöljy. Sekoita joukkoon jauhoseos. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla n. 50 min tai kunnes kakun keskelle pistetty puutikku pysyy puhtaana. Kumoa hieman jäähtyneenä ritilän päälle ja anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista. Kakku säilyy pitkään mehevänä ja sen voi myös pakastaa.

Recipe Notes

Nopea kookospiimä: Blendaa tai ravista lasitölkissä 2 1/2 dl kookosmaitoa1/2 dl sitruunanmehua ja 1/2 tl ksantaania.

 

 

 

 

 

4 kommenttia “Kookospiimäkakku (GF, V)”

    1. En yleensä välitä kuivakakuista, mutta tämä oli herkullista, sisältä mehevä ja pinnalta melkein keksimäisen rapea.

  1. Tämä on aivan ihana kakku! Makeutuksen määrää vähensin laittamalla vajaat 2dl kookossokeria ja vain vajaan desin vaahterasiirappia, ja omaan makuuni kakusta tuli juuri sopivan makea. Tätä tulee varmasti leivottua uudestaankin. 🙂

    1. Hei Mari, kiva kuulla että tykkäsit! Kakku on tosiaan aika makea, joten hyvä tietää että vähemmälläkin makeutuksella onnistui.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *