Tämä ohje on aiemmin julkaistu CocoVi:n puolella, mutta vaati päästä myös tänne tandoorikukkakaalin kylkeen. Sillä kukkiksen ja muunkin intialaisen sapuskan lisukkeena naanleipä on melkein must.

kookosnaan

Autenttisella vehnäleipäsellä herkuttelen kuitenkin äärimmäisen harvoin ja yleensä mielin vatsalle ystävällisempiä vaihtoehtoja. Gluteenittoman naanleivän loihtiminen ei kuitenkaan ole aivan läpihuutojuttu, sillä sitko on naanleivässä mielestäni yhtä tärkeä kuin kaneli pullassa.

Tällä kertaa metsästin oikeaa rakennetta ja suutuntumaa kookosjauhopussilta. Makunsa puolesta kookos käy intialaiseen ruokaan loistavasti mutta yleensä käytän kookosjauhoja lähinnä rikastuttamaan leipätaikinoita. Kuivakkaina ne toimivat parhaiten jauhoseoksissa ja lisäävät leivonnaiseen kuituja ja proteiinia. Jostain syystä päätin kuitenkin yhdistää kookosjauhoihin pelkästään perunajauhoja, mikä osoittautui napakympiksi. Rakenteesta tuli kivan sitkeä, juuri kuten naanleivän kuuluukin ja maku on todella herkullinen. Perinteisten naanleipien tapaan paistaminen käy pannulla.

Kookosnaan

4 kpl, valmistus 10 min., kohotus 30 min., paistaminen n. 20 min.

  • 2,5 dl kaura- tai mantelimaitoa
  • ½ tl kuivahiivaa
  • 4 rkl kookosjauhoja
  • 4 rkl perunajauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunanmehua

Sekoita keskenään jauhot ja kuivahiiva. Lämmitä maito n. 40 asteiseksi ja vatkaa jauhoseokseen. Lisää suola ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Lisää sitruunanmehu ja sekoita taikina tasaiseksi. Lämmitä pinnoitettu pannu ja muotoile parista ruokalusikallisesta taikinaa ohut lettunen. Paista keskilämmöllä 3 – 4 min./ puoli, kunnes pinta saa väriä. Säilytä liinan alla tarjoiluun saakka.

kookosnaan2

6 kommenttia “Kookosnaan”

  1. Kiitos kovasti tästä ohjeesta! Kokeilulistalla tandoorikukkakaalin kanssa 🙂 Rakastan intialaista ruokaa ja naanleipää, mutta vehnä sekoittaa vatsani. Joten tavisnaan on jo kauan jäänyt vain haaveiluksi intialaisessa menussa.

  2. Tätä pitää joskus kokeilla.Intialainen ruoka on täällä kokenut viime aikoina jonkunlaisen uudelleensyntymisen,mutta katuruuan merkeissä,ja tuohan on sellaista:)

    1. Oma trendinenäni vainuaa myös intialaisen katuruoan tuloa… Meidän keittiössä se jyllää jo täysillä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *