IMG_9952

 

Kurpitsasta ja tahinista syntyy lempeä puuronen, joka käy myös aamiaiseksi. Paahdan usein kurpitsan kokonaisena uunissa, jolloin sen kuoriminen ja paloittelu on huomattavasti helpompaa. Pehmeäksi kypsynyt kurpitsa soseutuu melkein itsestään haarukalla painellen. Tosin teho- tai sauvasekoittimella rakenteesta tulee samettinen. Tähän ohjeeseen käytin myskikurpitsaa (butternut squash), joka on talvikurpitsoista makein. Muutkin oranssit kurpitsat käyvät. Itse en pidä kovin makeasta, joten pari pehmeää taatelia riitti mainiosti. Vaahterasiirappi sopii makeutukseen myös ja sitä voi lisätä maun mukaan.

Yhteen annokseen tarvitset:

  • 2,5 dl kurpitsasosetta
  • 1 rkl tahinia
  • 2 – 4 pehmeää taatelia tai vaahterasiirappia maun mukaan
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl kademummaa
  • 1/2 tl jauhettua lunnon vaniljaa
  • n. 1 dl vettä

Tehosekoita kaikki. Ripottele pinnalle pellavansiemeniä, pähkinärouhetta tai rusinoita.

SaveSave

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *