Icefudge4Kirja alkaa olla paketissa ja niinhän siinä kävi, että kaikki makoisat reseptit eivät mahtuneet kansien väliin. Mutta ei hätää, julkaisen niistä parhaat täällä.

Vaikka takatalvella uhkaillaan, lämpimät kevätpäivät ovat saaneet jäätelösesongin käyntiin ennätysaikaisin. Oma vakkarijädeni valmistuu yleensä kotikonstein ylikypsistä banaaneista, mutta myös tämä jäinen herkku on ollut suosikkimakeani jo monta vuotta. Banaanin, cashew-pähkinän ja kookosöljyn seos jäätyy kinuskiseksi ja sen voi myös maustaa marjoilla (kuten kuvassa) tai vaikkapa kaakaolla ja mintulla. Kinuskikuutioiden sijaan massan voi jäädyttää myös jäätelöpuikoiksi. Joka tapauksessa lopputulos on oiva esimerkki siitä, että herkkuhampaan kanssa voi päästä sopimukseen täysin ilman kermaa ja sokeria.

Icefudge

Jääkinuski

  • 20 palaa
  • 11/2 kypsää banaania
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 tl vaniljauutetta tai jauhettua luonnonvaniljaa
  • (1 dl mustaherukoita tai muita marjoja)

Viimeistelyyn: kaakaonibsejä tai kookoshiutaleita

Tehosekoita cashewpähkinöitä ja kookosöljyä niin kauan, että saat tasaista tahnaa. Tämä vie tovin ja saatat joutua välillä kaapimaan reunoille lentänyttä seosta takaisin kulhon keskelle. Lisää banaanit ja vanilja. Jatka tehosekoittamista tasaiseksi seokseksi. Jo tästä syntyy herkullista jäätoffeeta, mutta jos haluat, voit maustaa seosta lisäämällä marjoja – tai sekoittaa marjat vain osaan seoksesta, jolloin saat kaksivärisiä paloja, kuten kuvassa.

Kaada massa neliskanttiseen muovikelmulla vuorattuun pikkuvuokaan. Ripottele pinnalle kaakaonibsejä tai kookoshiutaleita. Siirrä massa pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Leikkaa jäätyneestä levystä terävällä veitsellä pieniä neliöitä ja tarjoa heti, sillä fudge sulaa nopeasti. Säilytä pakastimessa.

Vinkki: Säästän tällaisia ohjeita varten muoteiksi pahvirasioita, joissa myydään tuoreita taateleita.

Icefudge2

4 kommenttia “Jääkinuski”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *