IMG_1721

Rankka työ vaatii rankat eväät…

Olen keskellä kuumeisinta kirjanviimeistelyvaihetta, sillä materiaali pitäisi saada pakettiin pian. Sain häädettyä perheen pariksi päiväksi maalle ja linnoittauduin kirjailijankammioon. Vaikka ajattelen, kirjoitan, kuvaan ja suunnilleen näen unissakin pelkkää ruokaa sen kokkailu ei juuri nyt mahdu ohjelmaan. Hyvän olon ruokabloggaajan omat eväät eivät siis kestä päivänvaloa. Voikkuleipää, vegenakkeja suoraan paketista, nopeasti ryystettyjä smuuteja…

Inspiroiduin kuitenkin Hanna Kaapron reseptistä Hesarin ruokasivuilla. Viskipekonileipää – sellaista mättöruokaa tarvitaan juuri nyt! Lihansyöjäksi en kuitenkaan ryhtynyt, vaan pekoni syntyi munakoisosta. Kera avokadon, aurinkotomaattien ja cashew-majon, kaura-tattari foccaccian siivulle kasattuna, kerrassaan täydellinen annos tähän hetkeen.

IMG_1736

Viskimarinoitu munakoisopekoni

2:lle

  • 1 munakoiso
  • 1 rkl viskiä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 1/2 rkl kookossokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl saksanpäkinäöljyä
  • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • hiukan tabascoa, jos savupaprika on mietoa
  • (pari tippaa nestesavua)

 

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja leivinpaperoi pelti. Viipaloi munakoiso n. 1/2 cm siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja pyörittele siinä munakoisoviipaleet kauttaaltaan. Olisin kernaasti lisännyt kastikkeeseen myös pari tippaa nestesavua, mutta se oli päässyt loppumaan. Asettele leivinpellille ja paahda uunissa puolisen tuntia, tai kunnes ne saavat väriä ja muuttuvat hieman rapeiksi. Munakoiso kärvähtää herkästi, joten käy vahtimassa luukulla aika ajoin. Käännä koisot ympäri puolessa välissä paistoa. Käytä pekonin tapaan.

Gluteeniton kaura-tattari focaccia ja cashew-majo löytyvät tulevasta kirjasta. Muina lisukkeina toimivat semi-aurinkokuivatut tomaatit, sitruunalla särmätty avokado ja häränsilmäksi paistettu luomumuna. Sen voi mainiosti korvata marinoidulla tofulla.

IMG_1737

5 kommenttia “Home alone eli viskimarinoitu munakoisopekoni”

  1. Näyttääpä hyvältä! Munakoiso on kyllä siitä loistava raaka-aine, että se imee itseensä mitä vaan makuja – ilmeisesti myös viskiä 🙂

  2. Teen tätä ehkä kymmenennen kerran.
    Vaimon suuri suosikki. Tätä on ollut brunssileivällä, hampurilaisen välissä ja pitsaankin on päättynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *