Skonssipohja

Kuten edellisessä reseptissä kerroin, meneillään kuuma romassi härkäpapurouheen kanssa. Rakkauteen on monta syytä: Helppokäyttöisyys, monipuolisuus ja kivan neutraali maku. Vetovoimaa lisää sekin, että kyse on kotimaisesta innovaatiosta. Tuhti annos proteiinia ja kuituja miellyttää niin ikään. Samoin se, että rouhe on vakavasti otettava vaihtoehto soijalle.

Tänään kokeilin rouheen ominaisuuksia burgeripihveissä. Myönnän suoraan, että kyse on jauhelihapihvien imitaatiosta kokoperheen aterialle. Taikinan toinen peruselementti syntyi munakoisosta, joka on yleensä hieman vähemmälle jäänyt, mainio pihviaines. Makua tuomaan lisäsin taikinaan myös muutaman sienen, purjoa ja pari aurinkokuivattua tomaattia. Sen mutkikkaampia aineksia ei tarvittu, mausteita lukuunottamatta. Niitä hämmennän sekaan aina melko paljon mutta reseptiä voi halutessaan tässä kohtaa yksinkertaistaa.

Biffit onnistuivat erittäin hyvin. Ne paistuivat uunissa meheviksi, joten hellan kanssa ei tarvitse käryttää. Maku oli erinomaisen tukeva ja rakenne koossapysyvä. Tosin samaa lihaistaa sitkeyttä kuin soija- tai seitanpohjaisissa vegepihveissä härkäpapusista ei löydy, ennemminkin koostumus on samanlainen kuin papupihveissä yleensä. Joten ei näillä verenhimoista jälkikasvua varsinaisesti huijattu mutta pihvit sujahtivat silti nälkäisiin suihin ilman vastalauseita. Luottoreseptien ainesta siis.

Härkäpapupihvit

8 kpl

  • 1 munakoiso
  • 1/2 purjoa (valkoinen osa)
  • 3 keskikokoista herkkusientä
  • 2,5 dl härkäpapurouhetta
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta + 1,25 dl vettä (tai saman verran kasvislientä) – rouheen  liotukseen
  • (pari tippaa savuaromia tai hieman savupaprikajauhetta)
  • 5 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 oksaa tuoretta salviaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl raakaruokosokeria
  • 1 tl sinappia
  • rouhittua mustapippuria ja suolaa (maun mukaan)
  • 4 rkl kaurahiutaleita
  • oliiviöljyä paistamiseen

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kuutioi munakoiso ja viipaloi purjo 1,5 cm kiekoiksi. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa. Paahda uunissa pehmeiksi (n. 1/2 tuntia). Laita sillä aikaa härkäpapurouhe likoamaan kuumaan veteen/ kasvisliemeen. Anna turvota, kunnes neste on imeytynyt.  Yhdistä suressa kulhossa paahtuneet kasvikset, papurouhe ja mausteet. Lisää myös kaurahiutaleet. Aja sauvasekoittimella tai monitoimioneessa massaksi.

Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja öljyä kevyesti. Muotoile öljytyin käsin taikinasta pellille pyöreitä pihvejä. Paista 20 min. tai kunnes pihvit saavat väriä.

Härkäpapupihvit_vaaka

4 kommenttia “Herkulliset härkäpapupihvit”

  1. Kiitos tästä postauksesta,! Sain lisäintoa härkäpapurouheen ostoa ajatellen. 🙂 Monesti olen miettinyt, mutta en ole vielä uskaltanut. Jospa nyt sitten… 😀

  2. Kuullostaa herkulliselta.

    Olet ehkä käyttänyt Verson härkäpapurouhetta. Löytyisiköhän sille vaihtoehtoa, kun se ei ohramallaksen takia valitettavasti käy?

    1. Kyllä, Verson tuotteesta on kyse. Ihan suoraan en osaa suositella muuta tilalle (ellei sitten soijarouhetta halua käyttää), sillä rouheen koostumus on aika uniikki. Melkein korvaisin mieluummin kypsennetyillä mustapavuilla, kikherneillä tai vastaavilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *