Nyt olisi kuulkaas reseptiä jonoksi asti mutta päätin poimia jakoon sen helpon, jota tekee mieli kokata iltapimeällä, ehkä hieman pidempään venähtäneen illanvieton jälkeisenä päivänä.

Bataattiburgeri on ensituttavuudesta lähtien vakiinnuttanut paikkansa perheemme yhteisillä tai ystävien kanssa jaetuilla mukavuusaterioilla. Jostain syystä niille ei teinejäkään tarvitse kahta kertaa kutsua pöydän ääreen, kännykät pysyvät poissa ja peukalot saavat rauhassa tarttua haarukan ja veitsen varteen.

Paahdan bataattiviipaleiden väliin yleensä tofua mutta nyt kutkutti Härkis. Itse olen toistaiseksi vaivautunut napsimaan sitä suoraan paketista, korkeintaan vähän paahtamaan pannulla. Kuten kollegansa Nyhtökauran, mielestäni Härkiksen rakenne menee aika pehmeäksi sooseissa ja muissa liemekkäämmissä ympäristöissä. Pihvimateriaalina ominaisuus on kuitenkin vain etu.

Härkispaketista löytyy ohje pihveille mutta sovelsin aiemmin hyväksi havaitsemaani reseptiikkaa. Kivat pihvit syntyivätkin hujauksessa. Halusin pihveistä täyteläisiä, joten lisäilin makuja reilulla kädellä. Sidosaineena käytin kikhernejauhoja. Burgerit valmistin muuten normaaliin tapaan: väliin Srirachalla maustettua cashew-mayoa, marinoituja tomaattisiivuja ja Violanin cheddarin makuista vegaanijuustoa, osalle ehtaa cheddaria. Annosta ilahdutti myös tähteeksi jäänyt säilötystä sitruunasta, persiljasta ja korianterista tehty salsa.

bataattiburgeri_pysty

Bataattiburgerit Härkispihveillä

4 – 6:lle

Bataatit:

  • 2 – 3 bataattia 1 cm:n viipaleina
  • oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria paahtamiseen

 

Pihvit (12 kpl):

  • 500 g härkistä (2 pkt)
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 valkosipulia pilkottuna
  • 2 tuoretta herkkusientä pilkottuna
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
  • 1 rkl suolatonta kasvisliemijauhetta
  • 2 tl rosmariini, timjamia, salviaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl sinappijauhe
  • 1 dl kauramaito
  • 4 rkl kikhernejauhoja
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • nippu tuoretta persiljaa silputtuna

 

Lisäksi:

  • mieleistäsi majoneesia
  • viipaloitua tomaattia maustettuna suolalla, mustapippurilla ja ripauksella kookossokeria
  • cheddaria tai vastaavaa vegaanista juustoa viipaleina
  • tuoretta rucolaa
  • luomuketsuppia

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda kevyesti öljytyt ja maustetut bataattiviipaleet kypsiksi leivinpaperilla päällystetyllä pellillä uunin keskiosassa (n. 20 min.). Jauha sillä aikaa pihviainekset monitoimikoneella rouheaksi massaksi. Muotoile öljytyin käsin pyöreiksi pihveiksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 20 min. Kokoa burgerit asettamalla pihvi kahden bataattiviipaleen väliin. Viimeistele mieleisilläsi lisukkeilla ja nauti heti.

harkispihvit_vvaaka

harkisburgeri_vaaka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *