Suklaatryffelit kuuluvat jouluun ja kisaavat tiukasti konvehtien kanssa suklaaherkkujen kärkipaikasta. Kotikeittiössä tryffeleitä on mielestäni kuitenkin helpompi valmistaa. Mutta kuten ehkä jo arvaat ihan tavismakeisia ei tämän tryffelipossun joulupöydästä löydy. Suklaa nyt on vain niin helppoa tuunata astetta paremmaksi.

Raakakaakaon superravinteiden lisäksi nämä pallerot kätkevät toisen mielihyvänystyröiden lempiaineksen nimittäin bataattia. Se tuo tryffeleihin ihanan kuohkean ja suussasulavan rakenteen ja keveää makeutta, jolloin muuta makeutusta tarvitaan vähemmän.

Bataatti on helpointa paahtaa kypsäksi kokonaisena uunissa. Pusersin kuoritun, pehmeän bataatin siivilän läpi, jolloin siitä tulee lähes moussemaista. Voit toki soseuttaa bataatin vaikka sauvasekoittajalla ta blenderissä. Tryffelit voi maustaa mieleisekseen, itse joulutunnelmissa piparimausteita. Tässä ohjeessa tryffelit saivat pintaansa myös suklaakuorrutuksen. Jos haluat oikaista, käytä siihen valmista sulatettua raaka- tai tummaa suklaata.

Bataatti-suklaatryffelit

Tryffelit:

  •  2,5 dl bataattisosetta* (1 keskikokoinen bataatti)
  • 3 rkl (raaka-)kaakaojauhetta
  • 3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 tl jauhettua luonnonvaniljaa
  • 1/4 tl kanelia, inkivääriä ja kardemummaa
  • (ripaus cayennepippuria)
  • rippunen suolaa

Suklaa:

  • 100 g kaakaomassaa
  • 50 g kaakaovoita
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl lesitiinijauhetta

Viimeistelyyn:

  • carobjauhetta, kaakaonibsejä, kookoshiutaleita, pähkinärouhetta… tms.

Laita valmiiksi esille viimeistelyssä tarvittavat nibsit, carobjauhe tms. Päällystä laakea lautanen tai tarjotin leivinpaperilla. Soseuta kypsennetty bataatti ja sekoita siihen muut tryffeliainekset. Säädä makeutta tarvittaessa. Sulata vesihauteessa suklaan ainekset lesitiiniä lukuunottamatta (tai valmis 150 g suklaalevy). Vatkaa lesitiinijauhe sulaan suklaaseokseen ja ota kulho sivuun. Seoita puolet tryffelimassaan. Muotoile tryffeleistä haluamasi kokoisia kuulia. Dippaa haarukan avulla kuula sulaan suklaaseen ja pyöräytä jauheissa tai rouheissa. Asettele lautaselle tai tarjottimelle. Siirrä valmiit tryffelit viileään jähmettymään ja säilytä jääkapissa.

Print

Bataatti-suklaatryffelit

Author Outi

Ingredients

Tryffelit:

  • 2,5 dl bataattisosetta* (1 keskikokoinen kypsennetty bataatti)
  • 3 rkl (raaka-)kaakaojauhetta
  • 3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 tl jauhettua luonnonvaniljaa
  • 1/4 tl kanelia, inkivääriä, kardemummaa (+ ripaus cayennepippuria)
  • 1/8 tl hienoa merisuolaa

Suklaa

  • 100 g (raaka-)kaakaomassaa
  • 50 g kaakaovoita
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl lesitiinijauhetta

Viimeistelyyn:

  • kaakaonibsejä, carobjauhetta tms.

Instructions

  1. Laita valmiiksi esille viimeistelyssä tarvittavat nibsit, carobjauhe tms. Päällystä laakea lautanen tai tarjotin leivinpaperilla. Soseuta kypsennetty bataatti ja sekoita siihen muut tryffeliainekset. Säädä makeutta tarvittaessa. Sulata vesihauteessa suklaan ainekset lesitiiniä lukuunottamatta (tai valmis 150 g suklaalevy). Vatkaa lesitiinijauhe sulaan suklaaseokseen ja ota kulho sivuun. Seoita puolet tryffelimassaan. Muotoile tryffeleistä haluamasi kokoisia kuulia. Dippaa haarukan avulla kuula sulaan suklaaseen ja pyöräytä jauheissa tai rouheissa. Asettele lautaselle tai tarjottimelle. Siirrä valmiit tryffelit viileään jähmettymään ja säilytä jääkapissa.

2 kommenttia “Bataatti-suklaatryffelit”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *