Reilu vuosi sitten minulla oli idea ja nippu reseptejä. Olin jo pitkään pohtinut sitä, miksi ruoka kiinnostaa ihmisiä enemmän kuin koskaan ja ravintokeskustelut vellovat kiihkeinä. Miksi aterian jälkeen voi parhaimmillaan olla hyrisevän hyvä olo, mutta toisinaan syöminen aiheuttaa syyllisyyttä? Mistä johtuvat vastustamattomat mieliteot? Ovatko pähkinät tosiaan aivoruokaa ja miksi suklaa on niin suloista? Miksi moni kokee ravintorempan piristävän mieltä, muttei ravinnon ja mielen terveydestä juurikaan puhuta virallisessa terveydenhuollossa? Millaista hyvän mielen ruoka voisi olla käytännössä?

The story behind

 

— > Project Mind Food
— > Tietoa, teoriaa ja uskomuksia
— > Mielekäs näkökulma löytyy
— > Aikataulu kireä, sisältö rento
— > Kurkkaus kattaukseen eli kirjan sisällöstä
— > Sokerina pohjalla: Kirja-arvonta!

MielekkäätEväät3

Project Mind Food

Koleana maaliskuun päivänä istuin sitten Kiasman kahvilassa kustannustoimittaja Laura Niemi-Pynttärin kanssa ja mietimme, millainen olisi rento ja innostava hyvän mielen ruokakirja. Idea konkretisoitui nopeasti suunnitelmaksi muistivihkoon ja lähdimme molemmat tapaamisesta harvinaisen hyväntuulisina. Hyvä niin, sillä mielenterveyttä ja ravintoa koskevan tiedon kasaaminen, muotoilu ymmärrettäviksi ajatuksiksi ja muuntaminen tosielämässä toimiviksi resepteiksi oli mittavampi urakka kuin olin ehkä etukäteen ajatellut. Kesän kokkasin ja kuvasin, syksyn ja talven pimeät tunnit vietin kirjailijankammiossa penkoen lähteitä, lukien ja kirjoittaen. Mukaan rekrytoitiin perhe, suku ja ystäväkaarti koemaistajien roolissa. Kiitän tässä kohtaa myös FLT® ravintoterapeutti Annika Havastetta kirjan ravitsemusta koskevan osion tarkistuksesta!

MielekkäätEväät7

Seuraa reseptien testausta ja uudelleentestausta, aikataulujen paukkumista, viimehetken paniikkikuvauksia hiipuvassa päivänvalossa, kaappien täyttymistä ruokatavaralla ja kuvausastioilla, jäähtyneistä annoksista koostuvia aterioita. Onneksi silityksiä vaativa assistenttini jaksoi välillä muistuttaa taukojen tärkeydestä.

kuva-11

Kunnes on aika kirjoittaa kiitossanat ja napauttaa viimeinen piste, lähettää lapsi maailmalle. Ja siellä se nyt on. Sain ennakkokappaleen viime viikolla ja nyt kirja löytyy jo Akateemisen kirjakaupan uutuusläjässä, Adlibriksen verkkokaupassa ja monessa monessa muussa kirjamyymälässä.

MielekkäätEväät4

Tietoa, teoriaa ja uskomuksia

Haastavinta kirjaprojektissa oli löytää tasapaino teoriatiedon ja käytännöllisyyden välillä. Koska taustakoulutukseni on tieteellinen, halusin perustaa esittämäni näkemykset vankkaan tutkimustietoon. Ei ihan helppo tehtävä, sillä tietoa on paljon, eikä yksittäinen tutkimus kerro vielä mitään (vaikka tukisikin mukavasti jotain itselle mieluisaa näkemystä). Jouduin myös kyseenalaistamaan omia uskomuksiani: Yksi niistä vaikkapa se, että täysin kasvisperäinen ruoka, jopa raakaruokavalio on maailman paras. Enää en ole sitä mieltä. Tuoreen ja kasvispainotteisen sapuskan puolesta puhun kyllä edelleen vakaalla rintaäänellä, mutta totean samalla, että pitkällä aikavälillä se toimii useimpien kohdalla parhaiten höystettynä valikoiduilla eläintuotteilla. Vain niistä löytyy tiettyjä aivojen toiminnalle välttämättömiä ravinteita luonnollisessa ja helpoiten imeytyvässä muodossa. Täysipainoinen kasvisruokailu vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä, mitä monella ei nykymenossa yksinkertaisesti riitä.

MielekkäätEväät10

Mielekkäiden eväiden näkökulma

Usein ruokakirjoissa näkökulmaksi valitaan joko maku, terveellisyys tai ympäristöystävällisyys. Itselleni nämä kaikki ovat tärkeitä ja olennainen osa hyvän mielen kokonaispakettia. Ne eivät kuitenkaan aina kulje sopuistasti käsikädessä. Vanha klishee on se, että jokin maistuu ”terveelliseltä” – siis pahalta. (Tosin kaikki raakakakkujen ystävät tietävät, ettei tämä enää pidä paikkaansa.) Terveellisyyden ja ympäristöystävällisyyden vastahangasta taas on esimerkkinä vaikkapa aivoruokien kunkku, lohi, jonka kasvatus ja kalastus ovat ympäristönäkökulmasta erittäin ongelmallisia. Yksi kirjan haasteista olikin etsiä tasapainoa em. kolmen elementin välillä ja löytää toimivia arjen ratkaisuja.

MielekkäätEväät5

Rentoa meininkiä kiireestä huolimatta

Kirjoitus- ja kokkausprosessin kuluessa myös stressin tai pikemminkin stressaamattomuuden merkitys ruokailussa nousi entisestään. En koe olleeni kovin tiukka aiemminkaan, mutta jos mahdollista, pipo löystyi entisestään. Paras- ja terveellisinkin ruokavalio menettää merkityksensä, mikäli sen noudattamisesta tulee ehdotonta, rajoittavaa ja kuormittavaa. Stressi mielessä, kehossa ja ympäristössä heikentää ratkaisevasti ravintoaineiden imeytymistä ja totuttaa huonoille tavoille, kuten juosten syötyihin eväisiin. Mutta ennenkaikkea sen ansiosta menetämme arvokkaita ja aistivoimaisia kokemuksia. Miksi luovuttaisin edes osan elämäni parhaista hetkistä pomolle, asiakkaille tai ulkopuolisille asiantuntijoille? Siksi mietin nykyään yhä tarkemmin, perustuvatko omat valintani muiden mielipiteisiin, ns. yleisiin totuuksiin vai aidosti oman itseni kuunteluun. Tähän samaan kannustan myös muita. Syyllisyys syömisestä (syystä tai toisesta) on kaikkein turhinta omien voimavarojen tuhlausta, sillä ruoan on tarkoitus olla energian ja ilon lähde. Tämä ei kuitenkaan tarkoita piittaamattomuutta vaan todellisuudessa yhä tietoisempia – ja parempia valintoja.

MielekkäätEväät6

Kurkkaus kattaukseen

Millainen paketti tästä kaikesta sitten syntyi? Ei ehkä kaiken kattavaa tietoteosta, eikä edes huippukurmettia. Mutta toivottavasti se rento ja innostava hyvän mielen ruokakirja, täynnä käytäntöön sovellettavaa tietoa, reseptejä ja vinkkejä siitä, miten voi kokata myötätuulessa ja löytää onnellisuuden lautaselta.

MielekkäätEväät6_1

Kirja kattaa viisi mielen hyvinvoinnin osa-aluetta: Miten ruoka vaikuttaa vireyteen ja energisyyteen, miten mieli ja suoliston hyvinvointi ovat yhteydessä toisiinsa, millaisia ravintoaineita tarvitaan mielialan ja tunteiden säätelyyn, millainen ruoka saa aivot voimaan hyvin sekä miten syöminen ruokkii mieltä muutenkin kuin ravintoaineiden kautta. Teoriatietoa täydentävä kuvat ja reseptit sekä tietoiskut tärkeimmistä ravinto- ja raaka-aineista, käytännön vinkit helpottamaan päivittäistä ruoanlaittoa ja muutama pähkinä purtavaksi myös ympäristönäkökulmasta.

MielekkäätEväät8

Useimmat kirjan kuvista on ikuistettu elävässä elämässä, hetkeä ennen kuin nälkäinen perhe on päästetty aterian kimppuun, studiona keittiön pöytä tai ulkoterassi. Toivon, että rosoisuus annetaan anteeksi ja koetaan merkkinä aitoudesta. Tavoitteeni on muutenkin ollut viime kädessä välittää tietoa ruoanlaittajalta toiselle. Kirjoittaa asiaa mutta helppolukuisessa muodossa, sellaisena kuin olen sen kaiken lukemani, kokemani ja kokkaamani kautta ymmärtänyt. Kaikkea en saanut mahtumaan kansien väliin mutta toivon, että olen onnistunut välittämään ainakin tärkeimmän: Ilon ja innostuksen, jota ruoka voi parhaimmillaan synnyttää.

MielekkäätEväät1

Lopullisen arvion siitä, miten onnistuin, teette tietysti te lukijat. Siksi kaikenlainen palaute, kommentit ja kysymykset ovat enemmän kuin tervetulleita. Joko tämän postauksen kommenttiosioon tai suoraan s-postilla: outi.rinne[at]meleon.fi.

[vc_separator type=’normal’ position=’center’ color=’#ddae68′ thickness=’1′ up=’20’ down=’20’]

Osallistu kirja-arvontaan, palkintona Mielekkäät Eväät!

 

Kirjajulkkareiden kunniaksi pistän vielä pystyyn juhla-arvonnan: Kerro, mikä on sinun hyvän mielen ruokasi  ja jätä vastauksesi alla olevaan kommenttiboksiin. Kaikkien 31.5 vastanneiden kesken arvon yhden kappaleen Mielekkäitä Eväitä omistuskirjoituksen kera! – Huom: Jos laitat sekä palautetta kirjasta että haluat osallistua arvontaan, vastaa silti myös em. mieliruokakysymykseen.

Onnea kisaan!

[vc_separator type=’normal’ position=’center’ color=’#ddae68′ thickness=’1′ up=’20’ down=’20’]

MielekkäätEväät2

 

70 kommenttia “Mielekkäät Eväät – the story behind ja kirja-arvonta!”

 1. Erittäin mielenkiintoinen lähestymistapa ruokaan! Oikeaa keittiöpsykologiaa 😀 Onnittelut!!
  Minulle mieliruoka on sellaista, joka tuntuu vatsassa miellyttävältä ja kevyeltä sekä sulaa helposti. Pidän erityisesti keitoista sekä raakaruoasta (varsinkin kesäisin). Mieliruokaa on myös sellainen, jota tehdään parhaista ja eettisesti tuotetuista raaka-aineistaja sekä nautitaan yhdessä hyvässä seurassa.

  Oikein iloista tulevaa kesää!

  t. Johanna Oulusta

 2. WAUDE ompa ihanan ja innostavan näköinen kirja & ihania kuvia !Oma hyvän mielen ruokani on aamuiset vihreät shakit; merilevää avocadoa jne

 3. Mieliruokani on vuodesta toiseen kaikessa yksinkertaisuudessaan kesän ensimmäiset tuoreet (luomu)mansikat. Siinä yhdistyy niin paljon nostalgisuutta ja upeaa makumaailmaa, että tippa silmäkulmassa on väistämättä edessä, kun käy muistojaan vuosien varrelta väistämättäkin läpi. Mutta sitähän se elämä parhaimmillaan on, pienten asioiden yksinkertaista iloa ja onnea. 🙂

 4. Onnea uuden kirjan johdosta, edellinen onkin kovassa käytössä! Tämän hetken hyvän mielen ruoka löytyykin sieltä eli raaka avokadopasta :).

 5. Onnea, Outi!
  Omia hyvän mielen eväitä on paljon! Yhtenä suosikkina haluan kuitenkin mainita raakasuklaan minttutwistillä.

 6. Hyvän mielen ruoka merkitsee minulle puhtaita raaka-aineita, niinpä saan parhaimman olon itse poimimiani metsämarjoja syödessäni.

 7. En osallistu arvontaan, mutta haluan vain sanoa, että kun teos kolahti postiluukusta ja sain kirjan käsiini olin _vaikuttunut_. Ja olen edelleen. Aivan upean oloinen kokonaisuus ja kiehtova teoriatieto sopii joukkoon aivan nappiin. Tulevana psykologina olen todella innoissani tästä. Hyvä Outi! Teet mahtavaa työtä! 🙂

 8. Kirja vaikuttaa juuri siltä mitä tällä hetkellä aloittelevana mieliruokailijana tarvitsisin!
  Tämän hetken mieli- ja voimaruokaani on kaura kaikessa muodossa. Osin siksi että olen vasta jättänyt gluteenin pois ja kierrän kaupan valmisleivät kaukaa, enkä osaa itse taikoa vielä niin paljon herkkuja, mutta osin myös siksi että siitä taipuu moneen hyvään.

 9. Ihanan oloinen uusi kirjasi. Edellinen kirja on mahtava. Onnea Outi. Mieliruokani on värikäs ja raikas salaatti.

 10. Mielenkiintoista. Edellinen kirjasi on ollut ahkerassa käytössä, joten tämä olisi ihana saada. Minun mieliruokani on maustamaton soijajugurtti pähkinärouheen, banaanin ja marjojen kera. Tukevuutta saan chialla ja kauraleseillä. Toimii eväänä ja iltaherkkuna. 😛

 11. Hyvän mielen ruokani koostuu seuraavista aineksista: kookosmaito, chia-siemenet, banaani, aitovanilja tai laksitsijauhe.

 12. Olen mieltynyt mielettömästi lehtikaalisipseihin, ,jotka on pyöritelty cashewrouheessa,hiivahiutaleissa ja siprakassa sitruunamehussa. Sitten vaan kuivurikäsittely ja nautinnollinen perjantai-ilta herkku on valmis…I`m in heaven!!

 13. Kirja kuulostaa ihanalta ja todellakin tutustumisen arvoiselta! Oma, uusi mieliruokani on Viljaton kattaus -kirjasta löytynyt parsakaaliriisi – yksinkertainen herkku, joka vielä tuntuukin hyvältä!

 14. Mieliruokani sisältää vegaanista majoneesia, gluteenijauhoista valmistetun murean pihvin, mehevät kyssäkaaliranskikset ja rutosti vihreää. Mielettömän hyvää!

 15. Hyvän mielen ruokani tällä hetkellä on avokado. Yksinkertaisesti leivän päällä tai salaatissa. Kirja vaikuttaa kiinnostavalta, onnea!

 16. Kirja näyttää ja vaikuttaa tosi ihanalta:) ja olisi ihanaa lukea tuo:) Hyvä salaatti on ehkä oma hyvä’n mielen ruokani,mutta myös smoothie voi olla sellainen,ja välillä joku nuudelikulho;D

 17. Todella mielenkiintoinen kirja! Seuraan sinua instagramissa ja kuvasi ovat inspiroivia. Olemme saaneet puhtaalla ruokavaliolla miehen terveyttä nostettua ihan uusiin ulottuvuuksiin, jopa kävelykykyyn apua ruuan kautta. Kirjasi täytyy ehdottomasti saada luettavaksi, jospa sieltä tulisi uusia asioita esille. Mieliruokani tällä hetkellä ovat villiyrtit ja raakakakut

 18. Mulla on ollu hirveitä ruokariippuvuuksia ja ahmintaa, hiilari huulluudessa ruisleipä övereitä, vatsakipuja yms. Nyt kun olen jo pitkään syönyt raakaruoka sekä välillä lämpimänä niitä kasviksia, mistä elimistön pitäisi hyödyntää vitamiinit tehokkaammin, olen saavuttanut tasapainon. Villiyrtit on ihana lisä ruoassa. On ihanaa, kun ei tee mieli syödä ”huvikseen” kaikkea, mitä kaapista löytyy. Ruokailu voi siis olla onnellinen hetki, eikä ahdistava pelkotila. Onnen tuo salaatti, mistä löytyy luomuraaka-aineita kaikissa väreissä ja jälkkäriksi tehty raakajäätelö silloin tällöin. Haluaisin itselleni oivalluksia ja tietoa kirjojen välityksellä. On ihanaa kokeilla jotain uutta. 🙂

 19. Mieliruokani on raakajäätelöannos lisäkkeineen, joita ovat marjat tai hedelmät ja raakasuklaalla kuorrutetut pähkinät ja kuivatut hedelmät. Todellinen helmi tuo kirjasi, ei taatusti pääsisi hyllyssä pölyyntymään.

 20. Sesongin vihannekset, ja raaka-aineet kiehtovat. Tällä hetkellä parsaa käytän moneen juttuun esim. keittoon, uunissa paahtaen.
  Mielenkiintoinen kirja, vaikuttais mulle sopivalle. 🙂 -Ma

 21. Ihana kirja! Mun lempiruokaa on kaikki värikäs, helposti sulava, kevyt mutta ravitseva, aistikas ruoka. Rakastan hyvistä raaka-aineista tehtyjä ruokaisia salaatteja, raakapuuroja ja yleensä kasvisruokia. Tykkään myös tosi paljon kalasta. Japanilainen ruoka miellyttää kaikkia aistejani! Kaikki hyvä on hyvää, niin yksinkertaista se on!!

 22. Hyvän mielen ruokani on helposti sulavaa ja maukasta raakaruokaa: puurot, salaatit, raakakypsytetyt eli marinoidut tai kuivatut – mitkä hyvänsä terveelliset syötävät. Suolisto voi hyvin, minä voin hyvin. Lohturuokani on edellisen kirjasi avokadosuklaamousse. Neljän hengen annos menee appelsiinipalojen kanssa helposti ihan yksin. 🙂

 23. Hyvän mielen ruokaa on minulle kaikki ruoka, mitä syödään rennosti ja sallien, kaloreita miettimättä, oman kehon tarpeita kuunnellen.

 24. Hyvän mielen ruokaani ovat erilaiset raakaruuat. Erityisesti voisi mainita raaka tattari-marjapuuro, nam! 😀

 25. Vau, mieletön kirja! Onneksi olkoon:)

  Tällä hetkellä hyvän mielen ruokani on lehtikaalismoothie Ja oikeastaan kaikki puhdas ruoka

 26. Onnea uudesta kirjasta! 🙂 Itsellani mielihyvaruoka vaihtelee vuodenaikojen mukaan, kevaalla ja kesalla tuorepuurot ja smoothiet saavat mielen ja kropan kehraamaan. Seka maki-rullat. (Teen muuten edelleen keittiokameleontin ”puuro purkissa” lemon pieta ja suklaapuuroa saannollisesti 🙂 ) Syksylla ja talvella lampimat keitot ja kasvisruoat.

 27. Mmm…Mieliruokia on niin monia! Aamuisin se koostuu yleensä avokadosta, greipistä, chiasta, (marjoista jos niitä vielä on jäljellä) tocosta tai vaikka baobabista, ja kookos- tai kasvimaidosta, jotka hurautetaan vanukkaaksi. Päälle itse tekemää raaka”granolaa” idätetyistä tattareista, siemenistä, pähkinöistä, kuivatuista marjoista ja taateleista. Päivällä, jos on aikaa, olen viime aikoina rullaillut kesärullia riisiarkeista, joihin tulee esim. salaattia, porkkanaraastetta, ituja, siemen- tai pähkinävoita, tai esim. raaka coleslowta jos sitä sattuu löytymään. Dipataan sitrus-soija kastikkeeseen ja ollaan hyvällä mielellä. <3

 28. Hyvän mielen kestoklassikoita ovat raakakakut! Tämän hetken hitti on villivihannekset monenlaisiksi ruuiksi vitamixattuna.

  Kirja kuulostaa houkuttelevalta!

 29. Onnea kirjasta! Siihen olisi ihana tutustua, olen saanut niin paljon ruokaideoita blogistasi 🙂

  Kun yritän miettiä, mikä on minulle hyvän mielen ruoan ydin, niin kaipa se on kiireettä mielellään yhdessä nautittu, maukas ja mielellään useimmiten ravitseva ruoka. Tunnelma on tärkein.

 30. Viime aikoina mieliruokaani on ollut bataatti kaikissa muodoissaan, usein ihan vain ohuina siivuina uunissa paahdettuna tai toisen mieliruokani tattarin kanssa rieskaksi leivottuna.

 31. Mieliruokaa on erilaiset salaatit höystettynä hyvällä juustolla, paistetuilla sienillä tai kalalla. Viime aikojen uudeksi suosikiksi on tullut yksinkertaisesti paistettu lehtikaali, joka maistuu mainiolta vaikkapa perunamuusin kera.

 32. Upea kirja! Minun mieliraaka-aineeni on bataatti. Tällä hetkellä ehkä kakkosena lehtikaali. Kolmantena erilaiset pähkinät (jotka kuitenkin nyt pannassa AIP-kuurilla). Johan noista kolmesta aineesta saa keskenäänkin melkoista herkkua. Nam. Bataatti lohduttaa miltei joka päivä <3

 33. Löysin vasta hienon blogisi ja seuraavaksi haluaisin tutustua uuteen kirjaasi.
  Mieliruokaani on ehdottomasti voissa paistetut ahvenfileet – nam!

 34. Ompa ihana, kun löysin nämä sinun nettisivut ja aivan mahtava uusi kirja! Onnittelut! Minulla on monia mieli ruokia. Muutaman mainitakseni avocado erilasin versioin, lohi ja vuohenjuustosalaatti.

 35. Hyvän mielen ruokani on ehdottomasti monikäyttöinen avokado ja siitä itse valmistettu dippi. Lisäksi tuoreet, värikkäät hedelmät ja marjat ovat mieltä kohottavia!

 36. Kirjasi vaikuttaa sellaiselta, että sen ääreen pitäisi pysähtyä pitkäksi aikaa 🙂 Innolla mukana arvonnassa. Avokadoon oon just nyt heikkona.

 37. tällä hetkellä kerään talven varastoon nokkosta. nokkospesto on aivan huippu hyvää. myös vuohenputkia kuivatan. lehtikaali ja avokado on herkkua.

 38. Mieliruokaani on avokado+hunaja+puolukkasurvos elinan kotileipomon gluteenittomalla leivällä ja riisimaitolatte. Tällasta aamupalalla ja päivä on super ♡

 39. Hyvän mielen ruokani on linssikeitto, nyt ja aina 🙂
  Kiitos ihanista resepteistäsi, monia olen kokeillut ja innolla odotan aina uutta

 40. Mieliruokaani ovat luonnolliset puhtaat raaka-aineet yhdistettynä yksinkertaiseen valmistustapaan. Parasta tällä hetkellä on aamuinen avokadojuge viimesyksyn puolukoista.

 41. Oma hyvän mielen ruokani on äitini tekemä kaalilaatikko puolukkahillolla: sopivan makeata, terveellistä, täyttävää, ekologista ja sydäntä lämmittävää (ja jopa helppotekoista! mutta itsetehty ei koskaan vedä vertoja äitini rakkaudella tekemälle versiolle..) 🙂

 42. Oichjen! Hyvän mielen herkkuni viime talvena oli Virpi Mikkosen reseptin mukainen Viikuna-päärynäpaistos. Todellakin ”suuri pako” talven kylmyydestä, kuten Virpi itse kuvailee.

 43. Heippa, uusi kirjasi näyttää tosi kauniilta, onnea valmiista teoksesta. 🙂

  Itselläni ei taida varsinaisesti olla sellaista yhtä suosikkia mieliruoaksi, mutta keksin tässä juuri äsken, että haluan oppia valmistamaan herkullista ja terveellistä pizzaa. Eli siinä onkin hyvä projekti, voisin aloittaa ottamalla selvää, miten tehdä pizzapohja vaikkapa tattarijauhoista.

  Koska vatsani ei tällä hetkellä vielä kestä juurikaan ihan raakoja raaka-aineita, on ruokavaliooni kuulunut viime aikoina paljon uunissa paahdettuja juureksia, esimerkiksi kalan kanssa. Ja sellaisesta ruoasta nyt ainakin ilo irtoaa. 🙂 Niin ja kaikenlaiset sekoitukset chia-siementen kanssa ovat myös nautinnollisia.

  Tuo sinun uusi kirjasi toisi varmasti paljon lisää inspiraatiota ja tietoa ruoanlaittoon. Täytyy siis joka tapauksessa pyrkiä saamaan se käsiini jatkossa. Etenkin kun tästä pikkuhiljaa pääsen taas vähän laajentamaan omia syömisiäni.

  Iloista viikon jatkoa!

 44. Mieliruoka on sellaista joka maistuu hyvälle ja tuntuu hyvälle ruokailun jälkeen. Tällä hetkellä kanasalaatti. Todella ihanan kuuloinen kirja. Hih!!!

 45. En ole vielä ehtinyt tutustua kirjaasi, kun vasta juuri tänään törmäsin siihen netissä. Olen aivan onneton ruuanlaittaja, joten toivon, että saisin kirjasta intoa alkaa panostaa terveelliseen ja mieialaa parantavaan ruokaan. Varsinaista hyvän olon ruokalajia en ole tainnut vielä löytää, mutta aina kun tulen ostaneeksi rahkaa ja ananasta tulee sellainen olo, että tästä voisi nyt alkaa parempi elämä ruuan suhteen. Aika lyhyeen se into on kyllä valitettavasti toistaiseksi jäänyt…

 46. Kirjasi vaikuttaa ihanalta ja tulee juuri tarpeeseen tällaisena aikana, kun ruoka ja mieli puhuttavat kovasti! Itsekin haalin kokoajan lisää tietoa ruuan vaikutuksista nimenomaan mieleen ja kirja täydentäisi niin tietopankkiani kuin iloista vatsaa mukavasti. Ravitsevat raakakakut ja -suklaat ovat paradti mieliruokaani, mutta kiireisessä arjessa parjaan lohdun ovat tuoneet pikaiset juuressoseet. Pääosin suosin raakaruokaa, mutta hieman lämmitetty yksinkertainen bataattisose vaikka punajuurella on jotain todella mieltä hellivää.

 47. Kirjasi vaikuttaa ihanalta! Yhtä hyvän mielen ruokaa on vaikea sanoa, mutta esimerkiksi pitkään haudutettu kaurapuuro voisilmällä, kanelilla, kookoksella & banaanilla höystettynä saa hymyilemään. Samoin kaikki kotimaiset marjat ja niistä valmistetut herkut 🙂

 48. Kirjasi kiinnostaa kovasti! Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja saanut inspirointia arkeeni sieltä monta kertaa. Kiitos siis siitä! Oma mieliruokani on luomua, lähellä tuotettua ja rakkaudella valmistettua kotiruokaa. Teen mielelläni smoothieita ja vatsalle lempeitä aamupaloja. Tänään kokeilin green kitchen stories- kirjoittajien chia-kaurapuuroa mustikoilla ja vaniljalla. Kaurahiutaleet, chia ja vanilja laitettiin lasipurkkiin kaura /mantelimaitoon ja aamulla lisäsin päälle mustikat ja vähän banaaniviipaleita. Lempeä ja täyttävä herkku!

 49. Hyvänmielen ruoka tällä hetkellä on eksoottinen nektariini, koska on niin ihanaa että on tullut kesä ja nektariinit on kypsyneet! Nammmm ♡

 50. Kiitos isosta inspiraatiosta!
  Olen innostunut väreistä ja uusista mausteista.
  Salaatit hyvillä lisukkeilla ovat suosikkejani. Helpot kesäiset keitot tulevat myös varmasti olemaan uusi tuttavuus keittiössämme.

 51. Onnittelut mielenkiintoisesta kirjasta! Kuuntelemalla omaa kehoa ja mieltä, löytyy hyvät ruoka-aineet, jotka sopivat parhaiten. Innolla haluan kokeilla uusia reseptejä ja jakaa niitä myös muille!

 52. Onnea uudesta kirjasta! Kuulostaa todella mielenkiintoiselta 🙂 Minun hyvänmielenruokani on tällä hetkellä pinaatti-kvinoasalaatti ja siihen seuraksi limellä ja savupaprikalla terästettyjä kanapaloja…

 53. Kiitos inspiraatiosta! Oma hyvänmielenruokani on tällä hetkellä pehmeät taatelit ja omatekoinen maapähkinävoi; makeusöverit 🙂

 54. Kirjasi näyttää todella inspiroivalta! Erilaiset raikkaat ja ruokaisat salaatit saavat koko perheen hyvälle tuulelle ja omien kasvisten ja yrttien kasvun seuraaminen on antoisaa puuhaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *