Kuka?

 

Outi Rinne on ravitsemukseen, stressinhallintaan ja myönteisyystaitoihin erikoistunut psykologi ja tietokirjailija.

Mitä?

 

MieliRuokaa -sivusto tarjoilee kehon ja mielen ravintoa, joka antaa energiaa, voitelee aivot ja saa hyvälle mielelle. Reseptejä ja käytännön keinoja, tietoa, valmennuksia ja workshoppeja.

outirinne

Mielen ammattilainen + kokki = Keittiöpsykologi

Outi on keittiössä viihtyvä psykologi (PsM), valmentaja ja työnohjaaja, jolla on yli 15 vuoden kokemus asiantuntijatehtävistä niin tutkijana, konsulttina kuin kliinisenä psykologina eri yrityksissä ja organisaatioissa. Työskenneltyään pitkään eri tavoin kuormittuneiden asiakkaiden ja solmuun menneiden tilanteiden parissa Outi on kiinnostunut yhä enemmän siitä, mikä saa meidät voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin. Kiinnostus terveelliseen ruokaan, ja yli 20 vuotta jatkunut intohimoinen kokkausharrastus on ohjannut Outia perehtymään erityisesti ruoan ja ravinnon sekä mielen hyvinvoinnin välisiin yteyksiin.

”Inspiroidun erityisesti aidoista asioista ja käsillä tekemisestä. Tärkeimpiä oivalluksiani keittiössä ovat olleet se, että ruoanlaitto on arjen luovuutta parhaimmillaan, sekä se, että myös terveellinen voi tarkoittaa samaa kuin gourmee-tason herkku. Hyvä ruoka voi olla myös eettistä ja ympäristöystävällistä, ja ennen kaikkea hauskaa puuhaa, joka tuo monenmoisia ihmisiä yhteen. – Kaikki hyvä tulee siis samassa paketissa.”

Nykyisessä toiminnassaan Outi yhdistää aiemman ammatillisen kokemuksensa uusimpaan tutkittuun tietoon ravinnon ja mielenterveyden välisistä yhteyksistä, positiivisesta psykologiasta ja tietoisuustaidoista. Koska mielen toiminnot ovat myös fysiologiaa, hyvää oloa voi lisätä valitsemalla lautaselleen mielen ja aivojen terveyttä tukevia ravintoaineita, makuja ja aistielämyksiä. Hyvinvointia voi siis luoda konkreettisesti keittiön kautta.

Ruokaa, jolla mieli voi hyvin

Outin työskentelyn lähtökohtana on tiedon soveltaminen toimiviksi käytännön vastauksiksi mm. seuraaviin kysymyksiin:

millainen ruoka…

auttaa meitä jaksamaan ja voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin

antaa virtaa koko päiväksi

tukee lepoa ja palutumista

lisää hyvää mieltä, auttaa keskittymään tai tukee aivojen toimintaa

…sekä millaiset valinnat tukevat myös ympäristön hyvinvointia.

Niinpä Outin löytää usein kokkaamasta hyvän olon ruokaa asiakkaiden kanssa kursseillaworkshopeissa ja työhyvinvointitapahtumissa. Hän kehittää myös reseptejä sekä yksityisten että yritysten käyttöön, valmentaa ja kouluttaa mielen hyvinvointiin ja ruokaan liittyvissä kysymyksissä.

”Työni tavoitteena on käynnistää muutos kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja hallinnan tunnetta omasta elämästä. Tämä parantaa jo lyhyellä aikavälillä jaksamista niin työssä kuin vapaa-aikana ja pidemmällä aikavälillä lisää elämänlaatua ja tyytyväisyyttä.”

Tällä hetkellä Outi pitää vastaanottoa Helsingissä (Terveystalo Kamppi ja Ruoholahti), valmentaa yksityisiä ja yritysasiakkaita, kouluttaa ja luennoi mielen hyvinvoinnista ja ravitsemuksesta. Outilta on marraskuussa 2016 ilmestynyt hyvän mielen ruokakirja ”Lohturuokaa – Tietoista herkuttelua” (Atena kustannus Oy). Hän on aiemmin julkaissut kirjat Raakaruoka-aika! – Herkkuja ilman hellaa ja uunia (Atena kustannus Oy, 2013) sekä Mielekkäät eväät – Ruokaa hyvälle mielelle (Atena kustannus Oy, 2015). Lisäksi Outi tuottaa säännöllisesti sisältöä moniin digitaalisiin kanaviin  ja on esiintynyt asiantuntijana useissa sanoma- ja aikakausilehtiartikkeleissa sekä tv:ssä ja radiossa.

Outin tarjoilemiin hyvän olon resepteihin voi tutustua myös täällä:

www.cocovishop.com

www.jolie.fi/flourish

www.keittiokameleontti.blogspot.fi

Voit katsoa myös Outi videotervehdyksen täältä.

[/vc_column_text]